2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas

 

2022-05-11Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“ grįžta į gegužę (1)

Gegužės 15 d. 18 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, Nacionalinio Kauno dramos teatro balkone ir Laisvės alėjoje, Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekoje prasidės 58-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“. Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“ ištikimiausius gerbėjus ir skaitytojus gegužės 15–29 d. kviečia net į 125 renginius visoje Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, o virtualūs tiltai suteiks galimybę susitikti su poetais, gyvenančiais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Danijoje, Vokietijoje, Lietuvoje.

2022-05-03Gegužės 3-ioji – Pasaulinė spaudos laisvės diena (1)

Šią dieną organizacija Reporteriai be sienų skelbia pasaulio šalių spaudos laisvės indeksą. Jo sąraše Lietuva šiemet užima aukštą devintąją vietą. Mūsų kaimynai: Estija net ketvirta, Latvija – 22-ra, Lenkija 66-ta, Baltarusija 153-čia, Rusija 155-ta.

2022-04-23Tarp geriausių radijo ir televizijos laidų apdovanota ir Ukrainos karo korespondentės laida (12)

„Vaidilos“ teatre įvyko geriausių radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojų apdovanojimų ceremonija. Konkurso „Pragiedruliai“ vertinimo komisija išaiškino tradicinio – jau dvidešimtąjį kartą paskelbto konkurso nominantus ir nugalėtojus – buvo išrinktos geriausios 2021 m. pirmą kartą transliuotos radijo ir televizijos laidos.

2022-04-19Seimas uždraudė valstybių agresorių naudojamų simbolių propagavimą

Seimas pritarė Administracinių nusižengimų kodekso ir Susirinkimų įstatymo pakeitimams, uždrausdamas karinę agresiją propaguojančius ženklus ir simbolius.

2022-04-05Šiandien žurnalistikos legendai Vytautui Gedgaudui būtų sukakę 110 metų

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija vertindamos žurnalisto ir ilgamečio tautinės minties JAV lietuvių laikraščio „Dirva" vyriausiojo redaktoriaus Vytauto Gedgaudo indėlį puoselėjant profesionalios žurnalistikos skatinimą atkurtoje nepriklausomoje Lietuvoje 2022-uosius metus paskelbė Vytauto Gedgaudo metais.

2022-04-01Dėmesys geriausiems tiriamosios žurnalistikos darbams ir visas visuomenės grupes girdinčiai žiniasklaidai

„Media4Change” apdovanojimai pasiekė dažniausiai stigmatizuotas grupes išgirdusias žiniasklaidos priemones ir tarptautinio tiriamosios žurnalistikos konkurso „Ateities istorijos” apdovanojimų laureatus.

2022-03-19Ukrainietė žurnalistė Olha Oltarževska: „Rusijos teroristai negailestingai bombardavo mūsų miestą“ (6)

"Sveiki, gerbiami žurnalistai. Tikiuosi, kad nesate abejingi situacijai Ukrainoje. Mano vardas Olha Oltarževska, aš esu ukrainietė. Man 22 metai. Kaip žinote, mūsų šalyje dabar vyksta karas..." - rašo laiške LŽS svetainei ukrainietė žurnalistė.

2022-03-17Knygnešio dieną pradėti Vytauto Gedgaudo skaitymai Vilniaus universitete

Knygnešio dieną Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete pradėtas Vytauto Gedgaudo skaitymų ciklas „Pokalbiai apie žurnalistiką: misija, vertybės, kūryba“.

2022-03-11Horacijus Drapakas: STOP KARUI! (4)

Amžinai gyvas poetas Horacijus Drapakas, žavėdamasis ir didžiuodamasis kovojančių už savo ir mūsų laisvę ukrainiečių ryžtu ir narsa, atsiuntė į LŽS svetainę www.lzs.lt eilėraštį Stop karui!

2022-03-10 Dėl žiniasklaidos darbo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos 32-ųjų metinių minėjimo metu

Gerbiamieji žiniasklaidos atstovai, atkreipiame dėmesį, kad kovo 11 d. Seimo Kovo 11-osios salėje, žurnalistų ložėje, per minėjimą galėsime užtikrinti labai ribotą erdvę TV operatorių ir fotografų darbui. Visi atvykę, į salę bus įleidžiami tik iki 9.50 val. Judėjimas minėjimo metu bus draudžiamas, todėl įėję į salę išeiti galėsite tik minėjimui pasibaigus.

2022-02-26Visuomenės informavimo etikos komisijos kreipimasis į žiniasklaidą ir žurnalistus (1)

Rusijai pradėjus karinius veiksmus prieš Ukrainos valstybę, žiniasklaidos skleidžiama informacija turi ypatingos reikšmės užtikrinant rimtį ir visuomenės saugumo jausmą. Visuomenės informavimo etikos komisija primena žiniasklaidos ir žurnalistų vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje bei atsakomybę už savo darbą. Komisija kviečia kolegas atsakingai vertinti skelbiamą informaciją, kruopščiai tikrinti šaltinius, kiek įmanoma naudotis oficialiomis žiniomis iš vyriausybinių institucijų bei kompetentingų ekspertų išvadomis. Komisija pabrėžia: kiekvienas iš mūsų turi jausti didžiulę atsakomybę savo skaitytojams, žiūrovams bei klausytojams. Rėksmingos antraštės, drastiški karo vaizdai baugina visuomenę, kelia nerimą ir sėja paniką.

2022-02-26Lietuvos naujienų portalai kolegoms Ukrainoje: „Jūs – ne vieni, esame pasirengę padėti“  (1)

Reaguojant į vis didėjančią Rusijos agresiją Ukrainoje prieš strateginius valstybės objektus ir civilius žmones, Interneto žiniasklaidos asociacijos (IŽA) narės reiškia solidarumą karo fronte dirbantiems Ukrainos žurnalistams ir redakcijoms bei siunčia žinią apie siūlomą pagalbą. Didžiausias skaitytojų auditorijas turintys naujienų portalai Delfi.lt, 15min.lt ir Lrytas.lt, tv3.lt, Madeinvilnius.lt. VE.lt, Kaunas.kasvyksta.lt, Etaplius.lt yra pasirengę kolegoms iš Ukrainos padėti įkurti laikinas redakcijas Lietuvoje, jei tik to prireiktų, nebesant galimybės dirbti karo zonoje, taip pat padėti įsikurti, suteikti finansinę ir kitą reikalingą paramą.

2022-02-10Periodinės spaudos leidėjai ragina „Lietuvos paštą“ spręsti problemas, o valstybės lėšas panaudoti efektyviai (1)

Leidėjai, susivieniję asociacijoje „Nacionalinė spauda“, ragina „Lietuvos paštą“ kuo greičiau išspręsti prenumeratos pristatymo problemas, o Susisiekimo bei Kultūros ministerijas prašo užtikrinti, kad „Lietuvos paštui“ skiriamos valstybės lėšos būtų panaudojamos efektyviai.

2022-02-04Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė sprendimą „Klaipėda atvirai“ byloje dėl BDAR taikymo

2022 m. vasario 3 d. Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija, išnagrinėjusi bylą dėl informacijos apie bendrovės, dalyvavusios viešuosiuose pirkimuose, akcininką paskelbimo žiniasklaidos priemonėje ir tam taikomų Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (toliau – BDAR) taisyklių, priėmė sprendimą, jog pareiškėjas VšĮ „Klaipėda atvirai“ BDAR reikalavimų nepažeidė.

2022-01-29Duomenų apsaugos inspekcija sprendimą dėl „Karštų pėdų“ priims vasarį (1)

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (VDAI) dėl žurnalistinio projekto „Karštos pėdos“ sprendimą priims vasario pabaigoje. Jeigu bauda bus skirta, projekto autoriai ketina kreiptis į teismą. Sausio 27 d., ketvirtadienį inspekcija surengė viešą posėdį, kuriame buvo išklausoma projekto autorių argumentų.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media