2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas

 

2011-05-23Pažadintas laikas

Viena iš prestižinių LŽS premijų yra Vytauto Gedgaudo, ilgamečio „Dirvos" redaktoriaus, premija, kurios fundatorė - V. Gedgaudo našlė Stefa Gedgaudienė, išeivijos skaučių veikėja. Kas nežino šios premijos ir V. Gedgaudo vardo stipendijos būsimiems žurnalistams, Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentams! Bet gal ne visi žino, kad jos laureatai yra skirtingo kūrybinio braižo, įvairių pažiūrų į gyvenimą žurnalistai, o premija skiriama ne už kokias nors informacijas ir ne už pseudotyrimus, kurie šiandien madingi komercinėse televizijose ir kai kuriuose nacionaliniuose dienraščiuose.

2011-05-16Aldona Žemaitytė, Vytas Urbonas: įsipareigojimas laisvei ir atsakomybei

Tas saldus, bet ir sunkus žodis - laisvė, kuriai žmogiškoji pareiga turi uždėti atsakomybės apynasrį. Ar daug jaunų žurnalistų, pradedančių dirbti įvairiose žiniasklaidos priemonėse, apie tai susimąsto? Laisvę jie įsivaizduoja kaip neribojamą saviraiškos galią, nesuvokdami, kad gyvenimo praktika uždeda moralinę pareigą (įsipareigojimą) savo laisve nežeisti kito žmogaus laisvės. Žurnalistui, kurio profesija ir yra pristatyti, aprašyti, tyrinėti kitą žmogų ir jo darbus, įsipareigojimas kito žmogaus laisvei turi tapti aksioma.

2011-04-11Žiniasklaida politikoje ir politika žiniasklaidoje: kas laimi?

Baigėsi rinkimai į savivaldą ir tenka susimąstyti ties žiniasklaidos ir politikos sąryšiu. Politikoje šiandien laimi tas, kas sugeba realiai kontroliuoti visuomenės dėmesį per žiniasklaidą. Tokiu būdu politikai neišvengiamai priversti susitelkti ties įvairiais žiniasklaidinės veiklos būdais - viešųjų ryšių akcijomis, reklama, informavimu bei emociniu patrauklumu (šokiai, dainos ir t.t.). Politikas šiandien yra daugiau virtualus žiūrovo bendrininkas, jei jis įtinka žiūrovui ir virtualus priešas, jei neįtinka.

2011-04-04Ša! Kalba Pinigai. (3)

Pinigų kalba - globali, universali. Ją moka žurnalistas ir taksistas, eskimas ir aborigenas, mažas ir senas. Tiesą sakant, ją suvokia bet kas, turintis bent riešuto dydžio smegenis. Net žiurkės.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media