2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas

 

2011-05-17Televizija TV3 priskirta etikos nesilaikančiųjų grupei. Metas keistis

Pirmadienį Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija priėmė griežčiausią (savo kompetencijų ribose) sprendimą - vieneriems metams priskirti televizijos kanalą TV3 nuolat etikos nesilaikančių žiniasklaidos priemonių grupei. Paprastai sakant, TV3 dirba neetiškai.

2011-05-14Nacionalinės sveikatos tarybos raštas dėl alkoholio ir tabako kontrolės politikos formavimo

Keturiolika Seimo narių siūlo atšaukti alkoholio reklamos draudimą, kuris turėjo įsigalioti nuo 2012 m. sausio 1 d. Atsakingai pareiškiame, kad mokslo tyrimai įrodo neabejotiną reklamos įtaką didesniam alkoholinių gėrimų vartojimui.

2011-05-13Autoriai, socialinis draudimas ir "naujieji gudručiai"

Šiandien teko bendrauti su viena literatūros kūrinių vertėja. Ji pasiguodė, kad dalis garsių Lietuvos leidyklų jau atrado puikų būdą, kaip susimažinti išlaidas nemokant jokių socialinio draudimo mokesčių už autorius pirkdami jų kūrinius.

2011-05-04Prestižinės žurnalistų premijos - Vytui Urbonui ir Julijai Šliažienei

Vinco Kudirkos premija yra svarbiausia kasmetinė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos premija, kuri skiriama žurnalistui arba jų kūrybinei grupei už brandžius, humanistines, etines vertybes ir pilietinės-patriotinės visuomenės ugdymo prioritetus puoselėjančius bei valstybingumą stiprinančius spaudos, radijo, televizijos ar fotožurnalistikos autorinius darbus už praėjusius metus. Vytauto Gedgaudo premija skiriama LŽS nariui už turiniu ir forma išskirtinius spaudos, radijo, televizijos, interneto ir fotožurnalistikos darbus.

2011-05-03Regreso metai regione, arba Rašinėlis Pasaulinės spaudos laisvės dienos proga

„Europa krenta nuo savo pjedestalo" - taip situacija su spaudos laisve pasaulyje (pagal 2010 m. duomenis) įvardijo organizacija „Reporteriai be sienų". Regioninio regreso pėdsakus galima pamatyti „Pasaulio spaudos laisvės indekse 2010", kuris yra prieinamas kiekvienam smalsaujančiam paminėtos organizacijos tinklalapyje. Aš gi, Pasaulinės spaudos laisvės dienos proga, greitai apžvelgsiu čia tik artimiausius kaimynus.

2011-04-12Atsiprašau lietuvių ir lenkų už idiotus, kurie skatina nesantaiką (1)

Matydamas, kas vyksta viešoje erdvėje tema „Lietuva >=< Lenkija", noriu viešai atsiprašyti už tuos idiotus lietuvius ar Lietuvos politikus ir tuos Lenkijos ar lenkus politikus, kurie vedami savo merkantilinių tikslų ir siekių kiršina dvi kaimynines valstybes ir tautas.

2011-04-06Startavo tinklapis apie TV metrų tyrimą. Kodėl būtent dabar?

Šiandien bendrovė „Viešųjų ryšių technologijos" pranešė, kad „Lietuvos elektroninėje erdvėje startavo interneto puslapis, kurio tikslas - paprastai ir suprantamai paaiškinti mūsų šalies gyventojams, kaip veikia telemetrų arba televizijos auditorijos tyrimas".

2011-04-06Jaunasis žurnalistas - saldainis dėžutėje (28)

Vis dar žurnalistiką studijuojantiems studentams su malonumu nekaltybę prarasti padės pirmasis darbdavys. Su „teisingos" žurnalistikos principais supažindina internetinė svetainė ir laida tokiu pat pavadinimu „Litų vaikas".

2011-03-31Dvi istorijos ir šeši klausimai apie žodžio laisvę ir teisingumą (1)

Virginijus Savukynas, turbūt norėdamas išjudinti diskusijai kolegas žurnalistus, o ir kitus piliečius, suinteresuotus žodžio laisve ir jos ribomis, sugretino dvi teismų istorijas, kurias skiria penkeri metai. Kai teisme atsiduria žurnalistai, mūsų profesijos atstovai neturi būti abejingi.

2011-03-29Apie etiketes

Viename komentare po mano straipsniu radau gerą klausimą: "mantai, mantai, ar tu žurnalistas?" Puikiai suprantu, ką man norėta tuo pasakyti. Nusišypsojau tai pamatęs. Kadangi atsakymą žinau.

2011-03-29Apklausa: kurie Lietuvos žurnalistai dirba profesionaliausiai? (1)

Prieš keletą dienų Vilniuje buvo surengta nacionalinė konferencija, skirta etiškos žurnalistikos kampanijai. Labai noriu, kad šiai kampanijai vykdyti galėtume pritraukti profesionaliausius Lietuvos žurnalistus. Žinoma, tokie "-iausių" rinkimai labai keblus dalykas, nes net ir profesionalumas dažnai suprantamas skirtingai.

2011-03-24Ar galima Andrių Kubilių vadinti „vagimi"? (6)

Iš karto pasakysiu, kad, mano nuomone, negalima. Tačiau remiantis kai kurių teisėjų sprendimais, tai būtų leistina, nes žodis „pavogė" - tik populistika. Tiesa, jau kitų teisėjų nuomone, už tokį klausimą galiu susilaukti baudžiamosios bylos su aiškiu nuosprendžiu: „Kaltas". Bet apie viską nuo pradžių.

2011-03-21KK, mūsų ledkalnio viršūnė (7)

Štai ir proga viešai išpažinti, kad Kristupas Krivickas man patinka. Aišku, savotiškai. Tuoj paaiškinsiu, kol skaitytojo išmonė neprikūrė mano nesakytų, negalvotų ir apskritai nebūtų dalykų.

2011-03-07Televizija TV3 vis dar manipuliuoja viešąja erdve. Kiek tai dar tęsis?

Televizija TV3 vengia atsakomybės už savo platinamą turinį ir viešoje erdvėje spekuliuoja demokratinių šalių vertybėmis - žodžio ir spaudos laisve. Tokie įspūdžiai man liko po sekmadienį matytos specialios pusės valandos (su komercine reklama ir anonsais) tiesioginės laidos "Savaitės komentarai".

2011-03-02„Ūkininko patarėjo" žurnalisto Arnoldo Aleksandravičiaus viešas atsiprašymas

Arnoldas Aleksandravičius: labai gailiuosi dėl savo bjauraus atsiliepimo į „Valstiečių laikraščio" žurnalisto Gedimino Stanišausko straipsnį „Ministerijos biurokratams tūkstančiai, o kariams trupiniai".
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media