2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas

 

2015-05-09Garsaus žurnalisto Vido Mačiulio planuose – filmai apie Šarūną Marčiulionį ir Valdą Garastą (3)

Gegužės 7 dieną Signatarų namuose žinomam žurnalistui, LŽS Valdybos ir Tarybos nariui, BTV laidos apie krepšinį „Krepšinio pasaulyje“ kūrėjui Vidui Mačiuliui buvo įteikta Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos premija už dokumentinių novelių filmą „Atėjo...Sabas!".

2015-05-08Mieli kolegos, padėkite gelbėti Salotės ežerą nuo tvorų statytojų (3)

Mieli kolegos, labai prašome pagalbos dėl Pilaitės ežeriukų. Labai prašome atkreipti visuomenės dėmesį, kad išsaugotume galimybę prieiti prie ežero pakrančių.

2015-05-03„Auksinės gervės“ laureatė Gražina Balandytė: „Lietuviškam kinui reikia optimizmo ir asmenybių“

„Auksinė gervė“ man ypatinga tuo, jog primena kiek ilgai gyvenu“, - gero humoro nestokodama juokėsi aktorė Gražina Balandytė. Praėjusiais metais ji prisijungė prie šį apdovanojimą, už nuopelnus lietuviškam kinui, pelniusių kino legendų rato.

2015-04-29Kvietimas į renginį „Žurnalistas teisėjo kėdėje“

Su kokiais iššūkiais susiduria teisėjas, priimdamas sprendimą byloje? Ką patiria bylos šalys teismo posėdžio metu? Ką jaučia liudytojai, teikdami parodymus? Ar lengva advokato duona? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus sužinosite gegužės 8 d. 11.00 val. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti skirtame renginyje „Žurnalistas teisėjo kėdėje“. Teismo posėdžio inscenizacija vyks Vilniaus miesto apylinkės teismo 505 salėje (5 aukštas), adresu: Laisvės pr. 79A, Vilnius.

2015-04-22DELL spaudos konferencija

Mieli kolegos, maloniai kviečiame į pirmąją tarptautinės informacinių technologijų korporacijos DELL spaudos konferenciją Baltijos šalyse. Spaudos konferencija vyks balandžio 23 d., ketvirtadienį, 14.00 val. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio „Universiteto“ salėje (Universiteto g. 14, Vilnius).

2015-04-22Bendrovė „Cgates“ pagrįstai nubausta už klaidinantį informacijos neatskleidimą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs administracinę bylą pagal telekomunikacijų paslaugų bendrovės „Cgates“ skundą Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) dėl sprendimo nubausti bendrovę 3 000 litų bauda panaikinimo, atmetė pareiškėjos skundą kaip nepagrįstą.

2015-04-03Išteisinantis verdiktas Bronislovui Burgiui (3)

Žiniasklaidoje ("Delfi", "Lietuvos rytas") pasirodė daugybė pedagogą smerkiančių publikacijų. Jį viešai pasmerkė ne tik gimnazistės tėvai, vaiko teisių apsaugos specialistai ir prokuroras, bet regis ir visuomenė. Už savo elgesį buvusiam direktoriui nepakaks atsipirkti 30 tūkst.litų, sumokėtų auklėtinės tėvams. Jam gręsią 4 metai belangės.

2015-03-18Kvietimas į konferenciją “Nuomonės raiška internete: žmogaus teisės, etika ir teismų praktika” (5)

Lietuvos žmogaus teisių centras, minėdamas savo veiklos dvidešimtmetį, kviečia Jus į tarptautinę konferenciją “Nuomonės raiška internete: žmogaus teisės, etika ir teismų praktika”. 2015 m. kovo 26 d. Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijoje vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje bus nagrinėjama žodžio laisvės ribos: remiantis ekspertų žiniomis bei užsienio partnerių patirtimi analizuojamos ir lyginamos šiuolaikinės žodžio laisvės ribos, kada baigiasi nuomonės raiška ir prasideda neapykantos kurstymas, šios ribos kaita bei suderinamumas su etikos ir žmogaus teisių standartais.

2015-03-17Teismas: Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos sprendimas dėl „Lietuvos ryto“ publikacijos – neteisėtas  (1)

Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos sprendimo dalį, kuria buvo pripažinta, kad dienraštis „Lietuvos rytas“ publikacijoje apie „Snoro“ banko laikinąjį administratorių Simoną Vincentą Freakley pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą.

2015-03-11Jevgenijus Kiseliovas: „Tokios priešiškos Vakarams propagandos nebuvo net gūdžiausiu sovietmečiu“

„Atkreipkite dėmesį: Vladimiras Putinas lygiai tuo pačiu apdovanojimu, kuriuo dabar pamalonino Ramzaną Kadyrovą, apdovanojo ir Aleksandro Litvinenkos žudiku laikomą Andrejų Lugovojų“, – sako LRT apsilankęs garsus Ukrainoje dirbantis Rusijos žurnalistas Jevgenijus Kiseliovas, komentuodamas Boriso Nemcovo nužudymo pasekmes ir kontekstą.

2015-03-04Skelbiami 2014-ųjų metų „Auksinių scenos kryžių“ pretendentai

Už 2014-ųjų metų geriausius Lietuvos teatrų scenos darbus premijomis ir atminimo ženklais kovo 27 d. tradiciškai Tarptautinės teatro dienos proga bus apdovanoti geriausi šalies teatro menininkai. Pagal Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijavimo nuostatus pretendentus Auksinių scenos kryžių premijoms turėjo teisę siūlyti profesionalūs teatrai, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Valstybės teatrų asociacija, Scenos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos teatro sąjunga, Lietuvos dailininkų sąjunga, Lietuvos kompozitorių sąjunga, Lietuvos muzikų sąjunga, Šiuolaikinio šokio asociacija, fiziniai asmenys.

2015-03-01Kauno apygardos teismo teisėja: „delfi.lt“ straipsnio autorius neteisingai interpretuoja teismo nutartį

Ketvirtadienį portale „delfi.lt“ pasirodžius straipsniui, aprašančiam bylą, kurią apeliacine tvarka išnagrinėjo Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija, šio teismo teisėja Danutė Giačaitė nusprendė pateikti komentarą žiniasklaidai, siekdama objektyvumo ir aiškumo vertinant teismo sprendimą.

2015-02-16Ir neatėjęs į rinkimus – vis tiek balsuoji. Kokia žurnalisto pareiga (2)

Visuomenei per mažai aiškinta dar 2008 m. iš esmės pakeistą kandidatų reitingavimo rinkimuose sistemą, todėl dar ir dabar daugelis rinkėjų nežino, kad nuo 2008 m. vieta partijos kandidatų sąraše, suvedant rinkimų rezultatus, jokios reikšmės neturi, viską lemia kandidato gauti reitingo balsai. Ši 2008 m. rinkimų reforma sutiekė rinkėjams galimybę skirti savo balsą kuriai nors vienai partijai ir rinkėjo pasirinktiems 5 konkretiems kandidatams. Vadinasi, jeigu rinkėjas biuletenyje kandidatų nereitinguoja, jis savo balsą atiduoda pasirinktam sąrašui, o jei reitinguoja – konkretiems asmenims.

2015-02-09Teisėsaugos institucijoms – Alytaus mero J. Krasnicko pareiškimas dėl įrašo socialiniuose tinkluose

Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas šeštadienio vakare kreipėsi į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą dėl socialiniuose tinkluose išplatinto neva jo pokalbio įrašo. Alytaus miesto savivaldybės meras J. Krasnickas pareiškime paprašė nustatyti asmenį ar jų grupę, tyčia ir sąmoningai socialiniuose tinkluose paskleidusius neva jo pokalbio įrašą bei nustatyti tuo suinteresuotus užsakovus minėtą įrašą paskleisti kuo plačiau.

2014-08-03NVO, žiniasklaida, verslas – misija (ne)įmanoma?

Verslas neduoda pinigų, žiniasklaidos priemonės neviešina veiklų, jaunimo organizacijos nevykdo įdomių projektų – nevyriausybinio sektoriaus realybė šiandien ar mitai, kuriems sulaužyti reikia daugiau pastangų? Apie tai daugiau nei 100 atstovų iš įvairių jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų diskututavo liepos 2 dieną prasidėjusiame Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) Vasaros forume.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media