2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2013-12-05„Maisto bankas“ ir LNK kviečia žurnalistus į labdaros koncertą „Pasidalink“

„Maisto bankas“ ir LNK kviečia žurnalistus į labdaros koncertą „Pasidalink“ Kur: Kauno “Žalgirio” arenoje, Karaliaus Mindaugo pr.50 Kada: sekmadienį, gruodžio 8 d., 19.30 val. Įėjimas į renginį: su žurnalistų, fotografų pažymėjimais.

2013-12-05Žurnalistai kviečiami į pirmąjį tiesioginį finalinį „Lietuvos balso“ koncertą

Mieli kolegos žurnalistai, Kokybiškiausias muzikinis projektas „Lietuvos balsas" LNK eteryje pasiekė aukščiausią tašką - startuoja finalinės galingiausių balsų kovos. Kviečiame Jus į pirmąjį tiesioginį finalinį „Lietuvos balso" koncertą. Bus nerealu: laukia net 12 išskirtinių dalyvių pasirodymų, negana to, bus ir svečias - Donato Montvydo dainos „Love is blind" autorius Brandon Stone! Kada? Jau šį šeštadienį, gruodžio 7 dieną, 18.30 val. (Tiesioginio eterio pradžia 19.00 val.) Kur? Vilniuje, Teatro arenoje, adresu: Olimpiečių g. 3. Specialiai Jums paruošėme išskirtines vietas!

2013-12-02Žurnalistų namuose gruodžio 10 d. (antradienį) drauge minėkime Žmogaus teisių dieną

Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūra, bendradarbiaudama su Lietuvos žurnalistų sąjunga, maloniai kviečia Jus į mokymus apie pabėgėlių problemų atspindį mūsų šalies žiniasklaidoje. Jų metu nagrinėsime, koks pabėgėlių įvaizdis šiuo metu formuojamas ir aptarsime, kokie aspektai kalbant apie jų integraciją yra reikšmingi.Mokymai vyks gruodžio 10 d. 9.00-15.00 val. Lietuvos žurnalistų sąjungos salėje, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, III a., Vilnius).

2013-12-02Utenoje įdomi diskusija: „Apie mus, kitus ir stereotipus“

Kam gėjams paradai ir viešumas, o moterims – didesnės algos? Ar musulmonės Europoje neturėtų nusimesti čadrų? Kodėl turėtume įsileisti į šalį imigrantus, jeigu jie pavogs mūsų darbo vietas? Priešiškumas tam tikrų grupių atžvilgiu yra įprastas reiškinys tiek Lietuvoje, tiek kitur. Kaip atsiranda stereotipai ir ar jie išties pagrįsti? Šiuos ir kitus klausimus kviečiame susitikti ir aptarti renginyje „Apie mus, kitus ir stereotipus“.

2013-11-29Žurnalistai kviečiami į Seime įvyksiančią tarptautinę konferenciją-diskusiją „Ar negimusios gyvybės apsauga nepažeidžia žmogaus teisių?“

Gruodžio 4 d., trečiadienį, nuo 13 val., Seimo Konferencijų salėje (III r.) rengiama tarptautinė konferencija-diskusija „Ar negimusios gyvybės apsauga nepažeidžia žmogaus teisių?“

2013-11-29Žurnalistai kviečiami į Seime rengiamą apskritojo stalo diskusiją „Rytų Europa po ES viršūnių susitikimo Vilniuje“

Lapkričio 30 d., šeštadienį, 10–14 val., Seimo Europos informacijos biure (III r.) rengiama diskusija „Rytų Europa po ES viršūnių susitikimo Vilniuje“, į kurią pakviesti Lietuvos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos politikai, politologai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, žurnalistai. Įžanginį žodį renginyje tars Seimo Europos reikalų komiteto narys Emanuelis Zingeris ir Gudų kultūros draugijos Lietuvoje pirmininkas, Baltarusijos Liaudies tarybos narys Fiodoras Niunka.

2013-11-26Žurnalistai kviečiami atnaujinti nuolatinę Prezidentūros akreditaciją

Informuojame žiniasklaidos atstovus, kad 2013 metais išduota nuolatinė Prezidentūros akreditacija galioja iki 2013 metų gruodžio 31 dienos. Žurnalistai, pageidaujantys turėti akreditaciją 2014-iems metams, turi apsilankyti Lietuvos Respublikos Prezidentės internetiniame tinklapyje šiuo adresu ir užpildyti prašymo anketą. Tinklapyje pateiktą anketą reikia užpildyti iki 2013 metų gruodžio 10 dienos, antradienio. Vėliau pateikti prašymai nuolatinei akreditacijai nebus nagrinėjami.

2013-11-26Žurnalistai kviečiami į unikalią ekskursiją: Lietuvos Nacionalinės bibliotekos pastatui sukanka 50 metų, 5 metus iš jų tęsiasi rekonstrukcija

Š. m. gruodžio 4 d., 10:00 val. kviečiame žurnalistus į išskirtinę ir unikalią ekskursiją po Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos rekonstrukcijos pastatą (Gedimino pr. 51, Vilnius)!

2013-11-26Seminaras „Žodžio laisvės miražai ir perspektyvos: BNS ir STT atvejis“

Kviečiame į advokatų kontoros GLIMSTEDT ir komunikacijos agentūros „Vipcommunications“ organizuojamą seminarą „Žodžio laisvės miražai ir perspektyvos: BNS ir STT atvejis“, kuris vyks lapkričio 27 dieną, 11 val.viešbutyje „Amberton“ (L.Stuokos-Gucevičiaus g. 1).

2013-11-23Kviečiame žurnalistus ir fotografus šį sekmadienį, lapkričio 24-ąją, 18.30 val. į nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!“ pirmąją tiesioginę transliaciją

Mieli žurnalistai ir fotografai, šį sekmadienį, lapkričio 24-ąją, 18.30 val. – nacionalinio šokių talentų konkurso „Šok!“ pirmoji tiesioginė transliacija! Laikas: 18.30 val. (prašome atvykti bent 30 min anksčiau)

2013-11-22Lietuvos kultūros taryba skelbia pirmąjį 2014 m. Kultūros rėmimo fondo lėšomis numatomų finansuoti projektų, programų ir priemonių paraiškų teikimo konkursą

Kultūros rėmimo fondo lėšomis yra dalinai finansuojami kultūros ir meno sričių projektai, programos bei kitos priemonės, atrenkamos viešojo konkurso būdu. Paraiškos bus priimamos tik išsiųstos registruotu paštu laikotarpyje nuo 2013 m. lapkričio 21 d. iki 2013 m. gruodžio 13 d. imtinai (galioja pašto spaude nurodyta paraiškos išsiuntimo data).

2013-11-20Žurnalistų susitikimas su LR ambasadoriumi Lietuvoje

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į susitikimą su ekscelencija Lenkijos Respublikos ambasadoriumi Lietuvoje Jaroslavu Czubinskiu (Jaroslaw Czubinski) Susitikimas vyks ketvirtadienį - lapkričio 21 d. 17, 30 val. tradicinėje klubo vietoje – A.Mickevičiaus muziejuje (Vilnius, Bernardinų 11).

2013-11-19Tauragė: atsakomasis smūgis – uždraudė bendrauti su žiniasklaida (4)

Valdžios žygiai pažaboti žiniasklaidą atsirito ir iki Tauragės. Matyt, lygiuodamiesi į kolegas Raseiniuose, Druskininkuose, Anykščiuose ar Kupiškyje, o gal įkvėpti Specialiųjų tyrimo tarnybos veiksmų prieš BNS žurnalistus, Tauragės savivaldybės vadovai visiems jiems pavaldžių rajono įstaigų darbuotojams uždraudė tiesiogiai bendrauti su žurnalistais. Valdančiųjų motyvas – žiniasklaidos kritika vietos valdžios atžvilgiu esanti neobjektyvi. Žurnalistų sąjunga stoja ginti regionų žurnalistų ir Savivaldybių asociacijos reikalauja paaiškinti susidariusią situaciją.

2013-11-18Žurnalistai trečiadienį ir ketvirtadienį kviečiami į LRT didžiąją studiją, kur bus filmuojama „Auksinio balso“ laida (2)

Trečiadienį ir ketvirtadienį LRT didžiojoje studijoje – „Auksinio balso“ filmavimai. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą.

2013-11-18Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos kreipimasis į Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybą (1)

Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacija, palaikydama skubaus Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos posėdžio dienotvarkę, norėtų atkreipti dėmesį, kad ketvirtasis klausimas „Dėl teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldos institucijų problemos“ yra būdingas ne vien Anykščių rajono žiniasklaidai, o visai žurnalistų bendruomenei.

2013-11-18LŽS stabdo bendradarbiavimą su STT (2)

Lietuvos žurnalistų sąjungos Valdyba neeiliniame išplėstiniame posėdyje šeštadienį (lapkričio 16 d.) nusprendė stabdyti bendradarbiavimą su STT dėl bendro kūrybinio konkurso žurnalistams „Žiniasklaida prieš korupciją“ organizavimo.

2013-11-18Lenkijos Respublikos ambasados Prekybos ir investicijų rėmimo skyrius kviečia žurnalistus į apdovanojimų vakarą Polish Business Awards 2013

Lenkijos Respublikos ambasados Prekybos ir investicijų rėmimo skyrius kviečia žurnalistus į apdovanojimų vakarą Polish Business Awards 2013, kuriame dalyvaus oficialūs svečiai iš Lenkijos ir Lietuvos. Laikas: 2013-11-18, 18.00 val. Vieta: VALSTYBINIS VILNIAUS MAŽASIS TEATRAS, Gedimino pr. 22
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media