2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2022-05-28Įvyko NŽKA ataskaitinė rinkiminė konferencija. NŽKA pirmininku vėl išrinktas Dainius Radzevičius (4)

Gegužės 27 dieną Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) įvyko Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos (NŽKA) ataskaitinė rinkiminė konferencija. Konferencija buvo visuotinė, todėl į ją buvo pakviesti visi NŽKA nariai.

2022-05-21Post scriptum šventei, kurią tebelydi protėvių dvasia

Neįtikėtina. Meteorologai Kaune pranašavo lietų ir vėją, tačiau kai gegužės14-ąją, 14 val. „Vasaros olimpe“ prasidėjo šventė, skirta Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos įkūrimo 100-mečiui, net saulė nušvito. Ir taip jau trisdešimt metų iš eilės, kai buvo atgaivinti prieškario laikų Spaudos baliai.

2022-05-17Kolegei Jolantai Beniušytei - Profesinių sąjungų konfederacijos apdovanojimas. Sveikiname! (21)

Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkei, almanacho „Žurnalistika“ redaktorei Jolantai Beniušytei už reikšmingą veiklą įteiktas Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Auksinis ženklelis. Tai aukščiausias 25 šakines profsąjungas vienijančios visuomeninės organizacijos apdovanojimas.

2022-05-12Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos rinkiminė konferencija - gegužės 27 d. (1)

Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos rinkiminė konferencija įvyks gegužės 27 d. 11 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius). Konferencija yra visuotinė, todėl kviečiami visi NŽKA nariai.

2022-05-08Žurnalistų desantas į Mažeikius: įteikta legendinio žurnalisto Vytauto Gedgaudo premija  (18)

Šiemet Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną nutarė paminėti Mažeikiuose, į kuriuos suvažiavo daug kolegų iš Vilniaus, Kauno, Trakų, Kaišiadorių, Lazdijų, Pakruojo, kitų šalies vietų. Šį žurnalistų desantą svetingai priėmė vietinio laikraščio „Santarvė“ kolektyvas ir Mažeikių krašto muziejus, kur ir vyko iškilmingas Spaudos dienos minėjimas.

2022-05-06Vinco Kudirkos premija - Virginijai Skučaitei, Vytauto Gedgaudo premija - Audronei Kosciuškienei ir Justinui Lingiui (5)

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų vertinimo komisijos 2022 m. balandžio 28 d. posėdžio nutarimas: 2022 m. Vinco Kudirkos premiją skirti Virginijai Skučaitei už istorinės dokumentikos knygą „Traukinio į mirtį pėdsakais‘‘ ir dokumentinių-biografinių televizijos filmų ciklą „Traukinys į mirtį“. 2022 m. Vytauto Gedgaudo premiją skirti Audronei Kosciuškienei ir Justinui Lingiui už keturių filmų ciklą “Viltis abipus Atlanto”. Sveikiname kolegas!

2022-05-03Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną švęsime Mažeikiuose (3)

Šiemet Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną švęsime Mažeikiuose. Gegužės 7 dieną, šeštadienį, mus mielai priims Mažeikių muziejus ( V. Burbos g. 9, Mažeikiai).

2022-04-23LŽS Tarybos ir Valdybos posėdžiai – balandžio 30 dieną

LŽS Tarybos posėdis įvyks balandžio 30 d., 12 val. Žurnalistų namuose ( Jogailos g. 11, Vilnius) Pusvalandį iki Tarybos posėdžio (11.30 val.) papildomai įvyks LŽS Valdybos posėdis.

2022-04-20„Ми з України!" (Mes iš Ukrainos!) - išėjo specialus leidinys - laikraštis, kurį bendrai išleido Lietuvos ir Ukrainos žurnalistai (9)

„Ми з України!“ (Mes iš Ukrainos!) – išėjo specialus leidinys – laikraštis, kurį bendrai išleido Lietuvos ir Ukrainos žurnalistai. Kaip karas prieš Rusijos okupantus suvienijo ukrainiečius. Kaip juos palaiko visas pasaulis ir kas labiausiai padeda pabėgusiems nuo karo baisumų ukrainiečiams. Kaip kūrybinių profesijų žmonės tampa kariais arba jungiasi į savanorių centrus – apie tai ir kitką – specialiame laikraštyje “Ми з України!“, kurį Ukrainos nacionalinė žurnalistų sąjunga paruošė kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga. Unikalaus žurnalistinio projekto autoriai yra žurnalistai iš Vilniaus, Klaipėdos ir įvairių Ukrainos vietų.

2022-04-13Vilniuje - Baltijos šalių, Baltarusijos, Rusijos ir Ukrainos žurnalistų susitikimai

Vilniuje, Žurnalistų namuose ir Baltarusijos žurnalistų buveinėje įvyko Europos žurnalistų federacijos, Baltijos šalių žurnalistų sąjungų, Baltarusijos, Rusijos ir Ukrainos žurnalistų, veikiančių emigracijoje, susitikimai. Juos inicijavo Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Europos žurnalistų federacija. Aptarti žurnalistų, dirbančių emigracijoje poreikiai, galimybės bendradarbiauti. Susitikimuose dalyvavo ir juos moderavo Europos žurnalistų federacijos prezidentas Mogens Blicher Bjerregard.

2022-04-11TIK IKI BALANDŽIO 15 D. TEIKIAMI DARBAI VINCO KUDIRKOS IR VYTAUTO GEDGAUDO PREMIJOMS GAUTI. LIKO TIK 4 DIENOS!

Primename, kad iki balandžio 15 d. teikiami darbai Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijoms gauti. Liko tik 4 dienos. Paskubėkite! Plačiau apie konkursus V. Kudirkos ir V. Gedgaudo premijai gauti galite sužinoti LŽS svetainėje www.lzs.lt nuorodose "Vinco Kudirkos premija" ir "Vytauto Gedgaudo premija".

2022-04-07Vytauto Gedgaudo atminimas pagerbtas tarptautine konferencija „Išeivijos žiniasklaida ir žurnalistai“, įvykusia Seime

Balandžio 6 d. Lietuvos Respublikos Seime įvyko tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „Išeivijos žiniasklaida ir žurnalistai“, skirta išeivijos žurnalisto ir redaktoriaus Vytauto Gedgaudo gimimo 110-osioms metinėms.

2022-03-29Tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „Išeivijos žiniasklaida ir žurnalistai“, skirta žurnalisto ir redaktoriaus Vytauto Gedgaudo 110-osioms gimimo metinėms

2022 m. balandžio 6 d. 9 val. Seime, Konstitucijos salėje įvyks Tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „Išeivijos žiniasklaida ir žurnalistai“, skirta žurnalisto ir redaktoriaus Vytauto Gedgaudo 110-osioms gimimo metinėms. Konferenciją rengia LŽS, Lietuvos Seimas ir Friedricho Eberto fondas.

2022-03-22ОТКРЫТОЕ ОБРАЩЕНИЕ ЕВРОПЕЙСКИX ЖУРНАЛИСТОВ, МЕДИА АССОЦИАЦИЙ К РОССИЙСКИМ ЖУРНАЛИСТАМ, КОТОРЫЕ ЗАНИМАЮТСЯ ВОЕННОЙ ПРОПАГАНДОЙ / OPEN LETTER FROM EUROPEAN JOURNALISTS, MEDIA ASSOCIATIONS TO RUSSIAN JOU

Mieli kolegos, Baltijos šalių, Lenkijos, Vokietijos ir iš Baltarusijos diktatoriaus režimo išvytos, bet Vilniuje įsikūrusios Baltarusijos žurnalistų asociacijos vadovai ir atstovai sutarė bendru atviru laišku kreiptis į Rusijos „žurnalistus“, užsiimančius karo propaganda. Prašome platinti šį laišką kuo plačiau - savo svetainėse, naujienų agentūrose, naujienų portaluose, televizijoje ir kitur. Galite siųsti elektroniniais paštais Rusijos žiniasklaidos atstovams ir skelbti socialiniuose tinkluose.

2022-03-10Mieli LŽS nariai bei kiti rėmėjai: dalimi savo sumokėto pajamų mokesčio galite paremti LŽS

Norime priminti, kad dalimi savo sumokėto pajamų mokesčio galite paremti ne tik pelno nesiekiančias organizacijas, meno kūrėjus, politines partijas, bet ir profesines sąjungas. Todėl LŽS narių ir kitų rėmėjų prašome paremti profesinę organizaciją Lietuvos žurnalistų sąjungą, juridinio asmens kodas 190806184, skiriant 0,6 procento sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

2022-03-08Paremkime Ukrainos žurnalistus!

Dėl bombardavimų ir kitų pavojų dalis NUŽU personalo turėjo persikelti į vakarinę Ukrainos dalį, iš kur tęsia savo darbus. Šiandien kolegoms reikalinga įvairi parama, trūksta būtiniausios įrangos, reikia padėti savo kolegoms ar jų šeimoms. Todėl visus, kurie nori ir gali prisidėti, kviečiame aukoti kolegoms. Paramą galima pervesti į Lietuvos žurnalistų sąjungos sąskaitą LT397044060000279241. Nurodoma paskirtis: Parama Ukrainos žurnalistams.

2022-02-24Lietuvos žurnalistų sąjungos pareiškimas dėl karo Ukrainoje (13)

Lietuvos žurnalistų sąjunga išreiškia visišką paramą Ukrainos žmonėms, kenčiantiems nuo nacistinės Rusijos ir diktatoriaus valdomos Baltarusijos agresijos. Mūsų bendruomenė labai susirūpinusi visų kolegų, dirbančių karo zonoje saugumu. Mes neturime iliuzijų, kad Putino smogikų kruviną ranką sulaikytų žurnalisto pažymėjimas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media