2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas

 

2015-06-01Žurnalistų namuose – kolegos Algimanto Valentino Indriūno 90-metis (1)

Vilniuje, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11) birželio 3 (trečiadienį) 11 val. gražiai paminėsime kolegos Algimanto Valentino Indriūno 90-mečio sukaktį. Kviečiame!

2015-05-11Žurnalisto Juozo Pociaus kelias į dailę (12)

Žurnalistų namuose Vilniuje atidaryta žurnalisto Juozo Pociaus fotografikos paroda „Reprodukcija“, kurioje eksponuojama apie 30 darbų. Parodos autorius, dirbdamas žurnalistinį darbą (pastaruosius keturiolika metų darbavosi žurnale „Karys“), nesiskiria su foto aparatu - fotografuoja jau keletą dešimtmečių, yra surengęs keliolika savo fotografijų ir fotografikos parodų įvairiuose Lietuvos miestuose. Galima iškart pasidžiaugti, kad nedidelį žurnalistų dailininkų būrelį, dalyvaujančių parodinėje veikloje, papildė Juozas Pocius.

2015-04-16Žurnalistų namuose žurnalisto Juozo Pociaus foto grafikos paveikslų paroda „Reprodukcija“ (8)

Žurnalistų namuose žurnalisto Juozo Pociaus foto grafikos paveikslų paroda „Reprodukcija“. Oficialus parodos atidarymas Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) balandžio 21 d., antradienį, 16 val. Kviečiame.

2015-03-17Žurnalistų namuose – Aurelijos Arlauskienės fotografijos paroda

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) pradėjo veikti žurnalistės Aurelijos Arlauskienės fotografijų paroda „Paulavos respublikos atšvaitai“. Joje eksponuojama kelios dešimtys nuotraukų, kuriose - buvusios Paulavos respublikos didybės blyksniai. Kviečiame apsilankyti.

2015-03-04Žurnalistų namuose – nauja erdvė parodoms rengti (1)

“Kolegos džiaugėsi galimybę viešai pademonstruoti savo kūrinius Žurnalistų namuose. Tačiau platesniems užmojams truko ekspozicinės erdvės. Į tai reikėjo atsižvelgti. Todėl teko ir salę pritaikyti parodų rengimui, - sako LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. – Dabar ir ant salės sienų galima eksponuoti fotografijas, kitus kūrinius. Kolegoms sudarėme sąlygas rengti didesnės apimties parodas. Bus galima vienu metu eksponuoti ir dviejų autorių parodas – vieną salėje, kitą koridoriuje”.

2015-02-27Žurnalistų namuose Alberto Vaidilos tapybos ir grafikos darbų paroda „MOTERYS IR GĖLĖS“ (7)

"Šią penktąją autorinę parodą pavadinau „Moterys ir gėlės“ ne atsitiktinai. Tai nėra tik proga parodyti savo darbus, o kur kas daugiau. Pavadinkim tai noru prisiliesti prie stebuklo", - sako Albertas Vaidila. Oficialus parodos atidarymas kovo 6 d., penktadienį, 15 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11)

2014-12-18Prieš Kalėdas jaunieji žurnalistai kūrė nebenaudojamos elektronikos gyvenimo scenarijus

Žurnalistų namuose buvo apdovanoti šio konkurso išradingiausi rašytojai - būsimieji Lietuvos žurnalistai. EPA ir Lietuvos žurnalistų sąjungos bendromis jėgomis pirmąsyk organizuotas konkursas sulaukė šešiasdešimt įvairiausių moksleivių rašinių, susijusių su aplinkosaugos tema. Renginyje buvo pagerbti penkiolika žurnalisto gyslelę turinčių moksleivių iš Kauno, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Tauragės ir Vilkaviškio.

2014-12-16Žurnalistų namuose bus apdovanoti regioniniai jaunieji žurnalistai, geriausiai „išlukštenę“ aplinkosaugos temas (1)

Trečiadienį, gruodžio 17-ąją, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius)bus apdovanoti jaunojo žurnalisto konkurso “Moki žodį, myli gamtą” nugalėtojai. Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) ir Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) bendromis jėgomis pirmąsyk organizuotas konkursas sulaukė šešiasdešimt įvairiausių darbų susijusių su aplinkosaugos tema, iš kurių komisijai teko sunki užduotis atrinkti geriausius. Renginyje buvo pagerbti penkiolika žurnalisto gyslelę turinčių mokinių iš Kauno, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Tauragės ir Vilkaviškio. Juos apdovanos LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir EPA vadovas Mantas Varaška.

2014-12-16Žurnalistų namuose - žurnalisto Zino Kazėno - Zikos kūrybos paroda "Ritiniai - Rolls"

Žurnalistų namuose gruodžio 15 dieną įvyko žurnalisto Zino Kazėno - Zikos kūrybos parodos "Ritiniai - Rolls" įvyko parodos atidarymas. Kviečiame apsilankyti!

2014-11-29Gruodžio 10 dieną Žurnalistų namuose - praktinis seminaras  (1)

Mieli kolegos, pastaruoju metu sulaukiame vis daugiau paklausimų iš LŽS narių dėl mokesčių mokėjimo ir solicalinių garantijų ypatumų žurnalistams. Todėl ta proga organizuojame praktinį seminarą "Mokesčiai ir socialinės garantijos žurnalistams - kas, kiek ir kada?" gruodžio 10 dieną Žurnalistų namuose. Seminaro pradžia – 11 val. Trukmė – 3 val. Pranešimus skaitys ir į klasimus atsakys VMI ir SODRA ekspertai. Labai prašau pasidalinti šia Informacija su skyrių ir klubų nariais. BŪTINA išankstinė registracija.

2014-11-17Žurnalistų namuose: “Nieko apie žmogų be žmogaus – žurnalistų ir jautrių grupių diskusija” (2)

Artėjant tarptautinei tolerancijos dienai „Media4change“ judėjimas ir Nacionalinis socialinės integracijos institutas surengė Žurnalistų namuose diskusiją „Žiniasklaida stigmatizuojamų visuomenės grupių kontekste: atspindi ar kuria tikrovę“. Pagrindiniai diskusijos dalyviai buvo Lrytas.lt vyr. redaktoriaus pavaduotojas Arūnas Ivaškevičius, „Lietuvos žinių“ vyr. redaktorius Ramūnas Terleckas, Vilniaus universiteto Visuomenės sveikatos instituto docentė Marija Jakubauskienė, besidominti neįgaliųjų integracija, Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovė Jūratė Juškaitė, Romų integracijos namų vadovė Božena Karvelienė.

2014-11-17Žurnalistų namuose - Vakaras Donelaičio pėdsakais (3)

Baigiantis 300-tiesiems Kristijono Donelaičio jubiliejaus metams pastebėta, kad daugiausia dėmesio susilaukia jo literatūrinė kūryba. Žinoma, pervertinti jo literatūrinius ir lietuviškumo palaikymo nuopelnus sunku. Tačiau mažokai kalbama apie Poeto asmenybę. Apie tai kaip jis kūrė, apie tai kaip K. Donelaitis yra įamžintas tarptautiniu mastu. Ir, net keista, visai nedaug dėmesio tenka K. Donelaičio žemei - Nadruvai. Raginimų lankyti G. Donelaitį ten kur jis kažkada gyveno vis dar pasigendama. Visa tai paskatino LŽS esperantininkų žurnalistų klubą Žurnalistų namuose surengti vakarą Kristijono Donelaičio pėdsakais.

2014-11-13Žurnalistų namuose - diskusija su nacionalinių žiniasklaidos priemonių vyr. redaktoriais

Artėjant tarptautinei tolerancijos dienai, šį penktadienį (lapkričio 14 d.) 14 val. "Media4change" judėjimas Žurnalistų namuose organizuoja diskusiją apie žiniasklaidos vaidmenį kalbant visuomenei jautriomis temomis. Pagrindiniai diskusijos dalyviai - žiniasklaidos priemonių redaktoriai ir jautrių grupių atstovai. Diskusijoje dalyvaus Lrytas.lt vyr. redaktorius Liudas Dapkus, taip pat "Lietuvos žinių" vyr. redaktorius Ramūnas Terleckas, visuomenės sveikatos ekspertė, biomedicinos mokslų daktarė Marija Veniūtė, besidominti neįgaliųjų integracija, pažeidžiamų grupių atstovai. Į renginį atvykti pažadėjo Seimo narė Aušrinė Marija Pavilionienė. Diskusiją moderuos Giedrė Čiužaitė, Lietuvos radijo žurnalistė.

2014-11-05Žurnalistų namuose - vakaras „Donelaičio pėdsakais“. (1)

Maloniai kviečiame š.m. lapkričio 12 d. į Žurnalistų namus, Jogailos g. 11. (III a.). Čia, konferencijų svetainėje, 17.00 val. prasidės vakaras „Donelaičio pėdsakais“. Programoje: Prof. Onutė DAMBRAUSKAITĖ Kristijono Donelaičio rankraščių tyrimas Fotografas Valentinas JURAITIS Pristato savo fotoalbumą „Nadruva. Donelaičio takais“ Alpinizmo čempionas Vilius ŠADUIKIS LŽS Keliautojų klubo pirmininkas Gerimantas STATINIS Žygis į Donelaičio viršūnę Pietvakarių Pamyre.

2014-10-31Kaip žurnalistai atspindi religinę įvairovę  (6)

Spaudos fotografijų parodos „Religinė įvairovė Lietuvoje“, kuri surengta Žurnalistų namuose, suorganizavimas yra vienas iš Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centro (NRTIC) bei Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) projekto „Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje“ projekto renginių. Projekto tikslas, koordinatorės Rasos Liškauskaitė teigimu, supažindinti visuomenę su Lietuvos religine įvairove, informuoti ją apie žmogaus teisių, ypač teisės į religijos laisvę, svarbą. Vienas svarbiausių uždavinių siekiant minėto tikslo, sudominti ir paskatinti žurnalistus gilintis į religijų problematiką, gvildenti ją žiniasklaidoje. Reikia pažymėti, kad vykdant šį projektą 2013 – 2014 metais (toks numatytas projekto įgyvendinimo laikas) surengti du Lietuvos religijų tematika konkursai: vienas – straipsnių, kitas - fotografijų.

2014-10-13Žurnalistų namuose fotografijų paroda „Religinė įvairovė Lietuvoje“ (2)

Vilniuje, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11) pradėjo veikti fotografijų paroda „Religinė įvairovė Lietuvoje“ . Prašome apsilankyti.

2014-09-16Garsaus tarpukario žurnalisto, keliautojo ir visuomenės veikėjo Mato Šalčiaus 124 - ųjų gimimo metinių minėjimas

Š.m. rugsėjo 17 d. 17 val. Žurnalistų namuose įvyks garsaus tarpukario žurnalisto, keliautojo ir visuomenės veikėjo Mato Šalčiaus 124 - ųjų gimimo metinių minėjimas. Dalyvaus „Klajūnų klubo“ prezidentas Gintautas Babravičius, jis pristatys 2016 m. „LappaL“ ekspediciją aplink pasaulį, kurios pagrindinė idėja paimta iš M.Šalčiaus gyvenimo kredo – „Lietuvai apie pasaulį – pasauliui apie Lietuvą“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media