2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Pirmasis „Klaidos kainos“ pašnekovas – brolį į kapus nuvaręs Andrius

2013-09-04
 
Laidos vedėjas – Mykolo Romerio universiteto profesorius, Lyginamosios teisės katedros vedėjas, rašytojas ir publicistas Justinas Žilinskas. Nuotrauka iš LRT archyvų

Laidos vedėjas – Mykolo Romerio universiteto profesorius, Lyginamosios teisės katedros vedėjas, rašytojas ir publicistas Justinas Žilinskas. Nuotrauka iš LRT archyvų

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Už savo brolio nužudymą Andrius nuteistas dešimčiai metų. Laisvės atėmimo bausmė netrukus baigsis. Kaip Andriui sugrįžti į gyvenimą ir viską pradėti iš naujo? Kaip jam pažiūrėti artimiesiems į akis? Ir kokia gyvybės kaina?

Nelengvas pokalbis su Andriumi - naujoje LRT laidoje „Klaidos kaina"jau šį ketvirtadienį, rugsėjo 5 dieną 19.30 val. Laidos vedėjas - Mykolo Romerio universiteto profesorius, Lyginamosios teisės katedros vedėjas, rašytojas ir publicistas Justinas Žilinskas.

„Kiekvienoje laidoje stengsimės analizuoti atskirą tikrą istoriją: priminsime nusikaltimo chronologiją, apklausime liudininkus, pareigūnus ir kitus su įvykiu susijusius asmenis. Ir nusikaltėlis, ir auka (jei tai įmanoma) išsakys savo požiūrį į įvykį, bandydami ieškoti tikrųjų nusikaltimo priežasčių ir motyvų. Galbūt jie glūdi vaikystėje, auklėjime, socialinėje terpėje... Prie šios analizės prisidės jų artimieji, draugai, advokatai", - pasakoja laidos prodiuseris Saulius Basijokas.

Pasak „Klaidos kainos" kūrėjų, be filmuotų siužetų, nusikaltimų situacijas studijoje aptars žinomi visuomenės atstovai, teisininkai, psichologai: „Diskusijose bandysime išsiaiškinti, kokie mechanizmai gali stabdyti nusikalstamus procesus, kokius įstatymų ir viešosios nuomonės netobulumus reikia bendromis pastangomis taisyti, kokią paramą galima suteikti nuteistam asmeniui, kad po laisvės atėmimo jis išeitų į visuomenę, turėdamas pozityvią motyvaciją tolesniam gyvenimui, kokio visuomenės ir valstybės palaikymo sulaukia nusikaltimų aukos."

Kiekvienoje laidoje nusikaltimą padarę žmonės turės galimybę atsiprašyti nukentėjusiųjų, kreiptis laišku į savo artimuosius, teisėsaugą ar visuomenę.

„Klaidos kaina" - rugsėjo 5-ąją, ketvirtadienį, 19.30 val. per LRT televiziją.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-08 09:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media