2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Pirmadienį paaiškės paslaptingasis Petro Abukevičiaus premijos laureatas

2013-09-07
 
Režisierius ir operatorius, gyvosios gamtos dainius Petras Abukevičius

Režisierius ir operatorius, gyvosios gamtos dainius Petras Abukevičius

 

Raimonda Karnackaitė

 

Pirmadienį, rugsėjo 9 d., 11 val. LRT klube bus įteikta Petro Abukevičiaus premija už geriausią metų filmą apie Lietuvos gamtą. Vertinimo komisija kol kas neatskleidžia laureato pavardės ir siūlo palaukti pirmadienio.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad visus komisijos narius, net žinomą gamtininką Selemoną Paltanavičių, laureato filmas, kurį vieningai pripažinome geriausiu, apstulbino. Žiūrėjome jį išpūtę akis. Jis nurungė kitus penkis pateiktus filmus, kurie, beje, irgi verti susidomėjimo", - sako komisijos pirmininkė, televizijos žurnalistė Dalia Kutraitė.

Kasmetinę Petro Abukevičiaus premiją 1998 m. įsteigė Aplinkos bei Kultūros ministerijos ir Lietuvos televizija garsiam režisieriui ir operatoriui, gyvosios gamtos dainiui Petrui Abukevičiui atminti ir siekiant skatinti tęsti jo misiją - kurti filmus apie gamtą.

Šiemetinio laureato sukurto filmo ištraukos bus parodytos pirmadienį per apdovanojimo ceremoniją. Joje dalyvaus premijos steigėjų - Aplinkos bei Kultūros ministerijų ir LRT vadovai.

Po apdovanojimo laureatas, kitų filmų autoriai, žurnalistai kviečiami kartu su premijos steigėjais vykti į Utenos rajoną Indubakių kaime esančią Petro Abukevičiaus memorialinę sodybą, kuriai prigijęs Vilko muziejaus pavadinimas. Šioje sodyboje Petras Abukevičius dirbo paskutiniuosius savo gyvenimo metus ir kūrė savo paskutinį filmą apie vilkus. Muziejumi rūpinasi jo sūnus, tęsiantis tėvo misiją - skatinti žmones mylėti gamtą, aktorius ir režisierius Ramūnas Abukevičius.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-07 10:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media