2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Naujoje LRT laidoje „Specialus tyrimas“ – pritrenkianti tiesa: kas penktas vyras augina žmonos meilužio vaiką

2013-09-05
 
„Specialaus tyrimo“ vedėjas, žurnalistas Daumantas Butkus

„Specialaus tyrimo“ vedėjas, žurnalistas Daumantas Butkus

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Kodėl garsiai prasideda, bet netrukus tyliai subliūkšta kyšininkavimo bylos? Kaip demokratinėje ES šalyje vis dar galioja nerašytos sovietmečio taisyklės? Kokiais stebuklingais būdais už valdišką algą dirbantis pareigūnas pasistato dvarus? Tai temos, kurių imtis pasiryžusi nauja LRT televizijos laida „Specialus tyrimas".

„Egzistuoja daugybė gudrių schemų, pagal kurias mulkinama valstybė, t.y. visi mes. Pradedant nuo vengimo duoti kasos čekį, baigiant paslaptingom pinigų dalybom. Nors ši laida ir apie gyvenimo būdą (už mokesčių mokėtojų pinigus), joje malonių klausimų nebus", - juokiasi „Specialaus tyrimo" vedėjas, žurnalistas Daumantas Butkus.

Pirmojoje šį sezoną „Specialaus tyrimo" laidoje - žmonų apmulkintų vyrų dilema. Šiaulietis Andrejus penkerius metus augino žmonos meilužio vaiką. Šokiruojančią tiesą vyriškis sužinojo po skyrybų. „Tai tavo problemos, kad tu tikėjai manim", - ylai išlindus iš maišo pareiškė buvusi žmona, prieš tai net tėvų sveikata prisiekinėjusi vyrui savo ištikimybę. Vyriškis nusprendė netylėti vardan kitų vyrų, kurie patys to nežinodami augina svetimus vaikus.

Moters klastos auka tapo ir panevėžietis Stasys. Tiesa, tai nebuvo jo sutuoktinė. Keturiasdešimt metų ramų šeimyninį gyvenimą gyvenusį vyrą 15-metės dukters tėvyste apkaltino visiškai nepažįstama moteris. Tik po pusantrų metų trukusių teismų pavyko įrodyti, kad vyrui mesti kaltinimai - iš piršto laužti.

DNR ekspertizes atliekančios valstybinės teismo medicinos tarnybos duomenimis, kas penktas į juos besikreipiantis vyras sužino auginantis ne savo vaiką.

Kita šio ketvirtadienio „Specialaus tyrimo" tema: medicinos „šarlatanai". Kokias pasekmes sveikatai ir piniginei sukelia aklas tikėjimas aiškiaregiais?

Nauja laida „Specialus tyrimas" - jau rugsėjo 5-ąją, ketvirtadienį, 21.30 val. per LRT televiziją.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-26 08:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media