2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2013-10-26Rolandas Vilkončius sės į LNK žinių vedėjo kėdę

Nuo pirmadienio atsinaujinančias ir koncepciją keičiančias 21.21 val. LNK žinias Agnė Zacharevičienė ves su Rolandu Vilkončiumi. „Tai – labai netikėtas žinių vedėjų duetas, bet tai būtent tai, ko reikia gerokai pasikeisiančiose vakarinėse LNK žiniose. Agnės Zacharevičienės, kurią įprasta matyti vedančią žinias, partneriu pasiūlėme tapti Rolandui Vilkončiui. Jis, pramoginių laidų vedėjas, žinioms suteiks laisvumo, lengvumo“, - sako LNK žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas

2013-10-25„Mūsų laisvės metai. 1998-ieji“: skausmingos Rusijos krizės pasekmės

Kokias pasekmes šiandienos Lietuvos ekonomikai sukels blogėjanti ekonominė situacija Rusijoje? Kartą Lietuva jau buvo su tuo skausmingai susidūrusi: 1998-aisiais Rusijos krizė mūsų šaliai smogė itin skausmingai. Apie tai šį sekmadienį primins laida „Mūsų laisvės metai. 1998-ieji“.Sekmadienį A. Siaurusevičius į tuos metus sugrįš jau kaip „Mūsų laisvės metų“ vedėjas, kartu su Edita Mildažyte. „Mūsų laisvės metai. 1998-ieji“ – sekmadienį 21.15 val. per LRT televiziją.

2013-10-23Nauja laida per Info TV - „Mano kiemas”

Sekmadienį 21.45 val. per Info TV startuoja „Mano kiemas” - naujas televizinis projektas, pasakojantis apie miestų mikrorajonus. Savotiškus „miesto miestelius” - senamiesčius, į kuriuos traukia turistai ar pramogų ieškotojai, naujamiesčius, kuriuose dirbama ir miegamuosius rajonus, į kuriuos grįžtama. Prieš pareinant namo daugelis dar užsuka į krautuvėlę, kurioje Milda patars, kurios daržovės šviežesnės, į kepyklėlę sūrio lazdelių prie vyno, į kirpyklą pas Dalytę ar palieka vaikų batus apsiūti Romukui...

2013-10-21„Gelbėkit vaikus“ akcijai LNK koncerto žiūrovai paaukojo 443 446 litų

Šeštadienio vakarą tiesiogiai iš Kauno laisvalaikio ir prekybos centro „Mega“ LNK televizijos kanalu transliuoto paramos akcijos „Gelbėkit vaikus“ koncerto žiūrovai paaukojo 443 446 litų. Jie bus skirti keturioms, skirtinguose Lietuvos kampeliuose itin skurdžiai gyvenančioms šeimoms, siekiant apsaugoti jų vaikus nuo patekimo į globos namus. Kita dalis žiūrovų paaukotų pinigų bus panaudota naujam „Gelbėkit vaikus“ dienos centrui Gediškyje įkurti bei kasdienei dienos centrų visoje Lietuvoje veiklai.

2013-10-19Pirmojoje šio sezono laidoje „Tapatybė.lt“ – kylančios išeivijos žvaigždės

Išeivijai transliuojantis televizijos kanalas LRT Lituanica pradeda naują sezoną. Jau šį šeštadienį, spalio 19 d. pirmoji sezono laida „Tapatybė.lt“ kviečia į pažintį su kylančia Didžiosios Britanijos sportinių šokių žvaigžde – 12-mete lietuvaite Inesa Bakanauskaite. artu su šokių partneriu anglu Sasha Wardu Inesa Bakanauskaitė gali didžiuotis patekusi į geriausių porų iki 14 metų amžiaus trejetuką Britanijoje.

2013-10-19LNK žinios nori mus šokiruoti? Jiems sekasi (1)

Šį šeštadienį televizoriaus vakare nežiūrėjau. O šiandien pasigailėjau. Nes kai ryte bent dvi paskambinę moterys buvo pasipiktinę LNK televizijos šeštadienį žinių laidoje rodomais jas šokiruojančiais vaizdais, supratau, kad praleidau kažką įdomaus. Dabar pažiūrėjau LNK Go esančią žinių laidą ir supratau – mus televizija bandė šokiruoti. Ir, atrodo, sėkmingai.

2013-10-19Kristina Brazauskienė: „Gaunu ir meilės laiškų, ir pasiūlymų“

Šį sekmadienį 10.00val. ryto per BTV viešėdama Astos Stašaitytės - Masalskienės laidoje „Sekmadienio rytas“ Kristina Brazauskienė ne tik atskleis krabų lazdelių kotletukų receptą, bet ir praskleis asmeninio gyvenimo šydą

2013-10-18Agnė Zacharevičienė ves koncepciją keičiančias LNK vakaro žinias

LNK televizijos vakaro žinios, rodomos 21.21 val., atsinaujina. Klasikinį formatą keičia naujas, modernus, kuriame bus daugiau komentarų ir pokalbių studijoje. Prie laidos vairo stos vedėjų duetas. „Žiūrovai išvys laisvesnes ir gyvesnes žinias. Keisis naujienų pateikimo stilius. Jas pristatys du vedėjai, bus daugiau dinamikos, tarpusavio nuomonių apsikeitimų. Lengviau, elegantiškiau, bet kartu ir daugiau atnaujintos vakarinės informacijos“, - naują 21.21 val. žinių koncepciją pristato LNK žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas. Viena žinių vedėjų taps neseniai su pavakarės laida „Labas vakaras, Lietuva“ atsisveikinusi buvusi Pauliaus Skučo partnerė Agnė Zacharevičienė.

2013-10-18Šorena Džaniašvili: „Esi viešas žmogus tiek, kiek nori būti“

Vienintelio Lietuvoje tikro garso TV konkurso „Auksinis balsas“ dalyviai jau repetuoja gražiausias lietuviškas dainas kito šeštadienio koncertui. Kaip lietuvių mėgstama muzika skambės projekto dalyvės Šorenos Džaniašvili lūpomis? Prieš penkerius metus į Lietuvą atvykusi ir čia išgarsėjusi žavi gruzinė į žurnalistų klausimus atsako puikia lietuvių kalba.

2013-10-16Penktąjį sezoną pradėjusi "Lietuvos ryto" televizija taikosi į žiūrimiausių gretas (1)

“Būkite kitokie įdomūs, ne kitokie nuobodūs", - taip skambėjo “Lietuvos ryto" televizijos vadovo Lino Ryškaus palinkėjimas rugsėjo 26 dieną vykusiame sezono pristatymo renginyje. Penktąjį, jubiliejinį, sezoną pradėjusi televizija liko ištikima kitokiam ir kokybiškam turiniui. Tai įvertino ir televizijos žiūrovai - tyrimų bendrovės TNS LT duomenimis “Lietuvos ryto" televizija metė iššūkį didiesiems kanalams ir net išsiveržė į žiūrimiausių gretas.

2013-10-15Šeštadienį per LNK – paramos koncertas „Gelbėkit vaikus“

Rūta Mikelkevičiūtė, Daiva Tamošiūnaitė ir Rolandas Vilkončius šį šeštadienį stos prie LNK ir „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerto vairo. „Ši paramos akcija bus skirta Lietuvos vaikams, kurie kartais gyvena tokiomis sąlygomis, lyg tai būtų Afrika“, - sako renginio vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

2013-10-13„Lietuvos balse“ išdalinti paskutiniai laimingi bilietai į žvaigždžių komandas

Suformavę svajonių komandas, „Lietuvos balso“ mokytojai jau padeda savo mokiniams ruoštis antrajam etapui. Muzikinėse projekto dvikovose bus dar karščiau – čia jaunųjų dainininkų lauks tikras ringas, kuriame jie savo balsais kovos tarpusavyje. Pirmosios geriausių balsų kovos LNK eteryje startuos jau spalio 26 dieną, 19.00 val.

2013-10-13Donata Baltrušaitytė- Laisva dirbdama „24 valandose“ suprato, kad „Kelio į žvaigždes“ šlovė dar neišblėso

„Dabar aš – dieną naktį ant ratų, neturiu laiko nei asmeniniam gyvenimui, nei dainavimui. Per pusę mėnesio nuvažiavome arti tūkstančio kilometrų“, - sako į LNK eterį grįžtančios laidos „24 valandos“ žurnaliste pradėjusi dirbti Donata Baltrušaitytė. Mergina prieš septynerius metus LNK muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjo Laisvos pseudonimu.

2013-10-12IV-asis tarptautinis Europos pianistų konkursas – tiesiogiai per LRT Kultūrą ir LRT Klasiką

Šį pusmetį Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujanti Lietuva pakviesta pirmininkauti ir Europos pianistų konkursui, kuris jau ketvirtąjį kartą rengiamas Normandijoje Kaeno (Caen) mieste. Spalio 19 dieną vyksiantį konkurso finalą nuo 21.30 val. tiesiogiai transliuos nacionalinio transliuotojo televizijos kanalas LRT Kultūra ir radijo kanalas LRT Klasika.

2013-10-11Specialioje „Alchemijos” laidoje – visas Dalai Lamos vizitas Lietuvoje

Dalai Lama neseniai nutraukė tradiciją, atvedusią jį į sostą – jis atsisakė politinės valdžios Tibete. Jis liko religiniu vadovu, kuris kalba apie dvidešimt pirmojo amžiaus budizmą – modernų, paremtą mokslu ir išsilavinimu, be prietarų ir prisirišimo prie pačios religijos dogmų. Sutapo, kad “Alchemijos” laida, skirta Dalai Lamai, yra penkiasdešimta. Ją žymime lotynišku skaičiumi “L”. “L” gali reikšti ir Lama. Šeštadienį 15.30 val. per TV1

2013-10-10Neregių pora priblokš LRT „Šok!“ projekto teisėjus

„Kaip jie sugeba orientuotis erdvėje, ir kaip „mato” šokių partnerį?" – priblokšti ką tik asistento už rankos atvestų į sceną, o po akimirkos – jau drąsiai šokusių neregių poros pasirodymo – klaus nacionalinio šokio talentų konkurso „Šok!“ teisėjai – Jūratė Sodytė, Gytis Ivanauskas, Birutė Letukaitė ir Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas.

2013-10-09Girmantė Vaitkutė: „Auksinio balso“ nugalėtojas turi būti visokeriopai įdomus

Jau šį šeštadienį „Auksiniame balse“ – didysis projekto iššūkis: opera! Kaip gražiausios operų arijos skambės populiarių dainininkų lūpomis? Visiems projekto dalyviams, išskyrus Liudą Mikalauską, opera – terra incognita... Tai pripažįsta ir Girmantė Vaitkutė, kurią kalbiname artėjant didžiajam „Auksinio balso“ iššūkiui: šį šeštadienį, akompanuojama simfoninio orkestro, ji atliks Gražinos ariją iš J. Karnavičiaus operos „Gražina“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media