2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Skelbimai

*print*

Archyvas :: Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka: kviečiame į Skaitytojų klubą!

2018-09-28
 
Prisiekusius skaitytojus, knygų mėgėjus, visus, neįsivaizduojančius gyvenimo be grožinės literatūros, kviečiame spalio 9 d. 18 val. į 235 susitikimų kambarį, (II aukste) burtis draugėn - Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veiklą pradeda Skaitytojų klubas!
„Jeigu jums patinka skaityti ir mėgstate padiskutuoti apie perskaitytas knygas, esate puikus kandidatas į klubo narius. Net jeigu iki šiol niekada nedalyvavote tokiose diskusijose, - juk visada gerai pradėti ką nors naujo. Per susitikimus visi kalbėsime, ir visi klausysimės, - nes tik mokant išklausyti kitus gali atsiskleisti pasaulio įvairovė.
Klube taikysime biblioterapijos elementus, taigi sieksime, kad kiekvienas dalyvaujantis įsitrauktų ir atsiskleistų. Pokalbyje skatinsim išsakyti savo unikalius išgyvenimus, patirtus skaitant konkrečią knygą. Susitikimuose taikysime kūrybiškumą skatinančius metodus, sieksime, kad kiekvienas dalyvaujantis pajustų kūrybos džiugesį", - sako klubo iniciatorės ir vedėjos, Nacionalinės bibliotekos darbuotojos ir Lietuvos biblioterapijos asociacijos valdybos narės doc. dr. Daiva Janavičienė ir Rasa Derenčienė.
Per pirmąjį renginį bus trumpai pristatyta, kas yra biblioterapija, kokių esama jos rūšių, kaip biblioterapija taikoma bibliotekose ir kitose įstaigose. Dalyviams bus surengtas kūrybinio rašymo seminaras, jie taip pat drauge išsirinks knygą bendram skaitymui.
„Kurdamos klubą, siekiame ne tik sudaryti ir praplėsti biblioterapinį poveikį turinčių literatūros kūrinių sąrašą, bet svarbiausia - suburti mėgstančiųjų skaityti grupę, patiriančią dalinimosi skaitymo malonumą bei kūrybiškumo bendrystę", - tikina vedėjos. Idant kiekvienas dalyvis turėtų tam laiko ir gautų dėmesio, susitikimai vyks nedidelėje (iki 15 žmonių) grupelėje. Klubo nariai rinksis kartą per mėnesį, antrąjį mėnesio antradienį, spalio, lapkričio ir gruodžio mėnesiais. Tolesnis grafikas bus nustatomas bendru susitarimu. Maloniai kviečiame ir laukiame visų suaugusiųjų skaitytojų!
Dalyvavimas vietų skaičius ribotas, būtina registracija.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-28 12:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media