2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas

 

2019-05-1055-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“

Gegužės 12 d. 18 val. Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, Nacionaliniame Kauno dramos teatre ir Vienos galerijoje „Improper Walls“ prasideda 55-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“. Per penkiolika festivalio dienų bus surengti 142 renginiai visoje Lietuvoje ir šešiose užsienio šalyse – Airijoje, Austrijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Lenkijoje, Rusijoje, Šveicarijoje. Bus išleistas almanachas „Poezijos pavasaris 2019“ su kompaktine plokštele.

2019-04-30Audronė Nugaraitė ir Vytautas Kvietkauskas - LŽS pirmininko pavaduotojai (1)

Audronė Nugaraitė ir Vytautas Kvietkauskas - LŽS pirmininko pavaduotojai.

2019-04-30LŽ sąjungoje Įsteigti Žurnalistų teisių gynimo ir stebėsenos, Bendradarbiavimo ir kolektyvinio atstovavimo ir. Profesinio meistriškumo komitetai

LŽ sąjungoje Įsteigti Žurnalistų teisių gynimo ir stebėsenos, Bendradarbiavimo ir kolektyvinio atstovavimo ir. Profesinio meistriškumo komitetai.

2019-04-30Dėl LŽS Etikos komisijos sudėties ir veiklos

LŽS skyrių ir klubų buvo paprašyta pasiūlyti kandidatus į naujai sudaromą LŽS Etikos komisiją. Pasiūlymus pateikė Vilniaus, Kauno, Klaipėdos skyriai, Spaudos fotografų klubas ir Režisierių gildija. Siūlomi kandidatai - Aurelija ARLAUSKIENĖ, Vilniaus skyriaus; Česlovas IŠKAUSKAS, Vilniaus skyrius; Virginija MOTIEJŪNIENĖ, Režisierių gildija; Jonas STASELIS, Spaudos fotografų klubas; Julija ŠLIAŽIENĖ, Vilniaus skyrius; Giedrė VAIČEKAUSKIENĖ, Klaipėdos skyrius; Aurelija ŽUTAUTIENĖ, Kauno skyrius.

2019-04-29Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga”: “IŠGIRSKITE MUS“!

Gegužės 1-ją, Kaune 12 valandą nuo Laisvės al. – Mickevičiaus gatvių kampo pradedame eiseną, mitingą „IŠGIRSKITE MUS“! Kviečiame visus jaunus ir vyresnio amžiaus dirbančiuosius žmones, profesines sąjungas ir kitas už socialinį teisingumą kovojančias organizacijas prisijungti bei šiek tiek kitaip paminėti Tarptautinę darbininkų dieną!

2019-04-28Apdovanoti konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojai

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu buvo apdovanoti geriausių radijo ir televizijos laidų autoriai. Š. m. sausio mėn. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) jau septynioliktą kartą paskelbė tradicinį geriausių radijo ir televizijos laidų konkursą „Pragiedruliai“. Jo metu buvo vertinamos 2018 m. pirmą kartą transliuotos laidos.

2019-04-18Europos reikalų komitetas priėmė pareiškimą dėl kovos su dezinformacija (1)

2019 m. balandžio 17 d. Europos reikalų komiteto posėdyje priimtas pareiškimas „Dėl Sąjungos kovos su dezinformacija“. Komitetas pritaria, kad tyčinis, plataus masto ir sistemingas dezinformacijos skleidimas, kaip hibridinio karo dalis, yra didelis strateginis iššūkis mūsų demokratinėms sistemoms. Komitetas reiškia palaikymą raginimui dėti daugiau suderintų pastangų siekiant spręsti su dezinformacijos vidaus ir išorės aspektais susijusias problemas ir apsaugoti Europos Parlamento ir nacionalinius rinkimus visoje Europos Sąjungoje.

2019-04-10Rūta Pumputienė: gajausi mitai apie ES Autorių teisių direktyvą (2)

Europos Parlamentas (EP) pritarė Europos Sąjungos (ES) Autorių teisių direktyvos pakeitimams. Daug diskusijų sukėlę pakeitimai kol kas nėra įsigalioję – juos dar turi patvirtinti arba atmesti ES Taryba, šis sprendimas bus priimtas per balandį. Patvirtinus pakeitimus, ES valstybės narės turės direktyvą įgyvendinti per dvejus metus. Po balsavimo EP tiek užsienio, tiek Lietuvos žiniasklaidoje nuvilnijo daug komentarų, kuriuose baiminamasi, jog priimti pakeitimai apribos saviraiškos laisvę internete ir bus kitaip kenksmingi Europos Sąjungos piliečiams. Kai kurias nepagrįstas baimes norėtųsi išsklaidyti.

2019-03-27Kaip apginti lietuvių kalbą mūsų kompiuteriuose? (2)

...realu pasiekti, kad lietuviui sulietuvinta programa būtų aiškesnė ir suprantamesnė, negu anglui originali angliška. Kadaise kompiuterių ekranuose matėme tik angliškus programų tekstus: meniu punktų, mygtukų, komandų pavadinimus, paaiškinimus, ką ir kada paspausti. Dabar vis dažniau matome lietuviškų tekstų. Apie tai, kaip tie tekstai atsiranda, kas juos išverčia, kiek kainuoja ir kokia iš to nauda, kalbuosi su vienu iš pirmųjų programų lietuvintojų dr. Gintautu Grigu

2019-02-04SRTRF parama regioninei spaudai 2019 metams

Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2019 m. 3 programos (Regioninės spaudos) REZULTATAI

2019-02-04SRTRF parama internetinei žiniasklaidai 2019 metams

Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2019 m. 6 programos (Internetinės žiniasklaidos) REZULTATAI

2019-02-04SRTRF parama Nacionaliniam ir regioniniam radijui ir televizijai 2019 metams

Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2019 m. 4 programos (Nacionalinės radijo ir televizijos) REZULTATAI. Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2019 m. 5 programos (Regioninės radijo ir televizijos) REZULTATAI

2019-02-04SRTRF parama periodiniams kultūros ir meno leidiniams bei nacionalinei periodinei spaudai 2019 metams

Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2019 m. 1 programos (Periodinių kultūros ir meno leidinių) REZULTATAI. Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui paPeriodinių kultūros ir meno leidiniųteiktas paraiškas 2019 m. 2 programos (Nacionalinės periodinės spaudos) REZULTATAI

2019-01-24Lietuvos vadovams – pasaulinio Visuomeninės žiniasklaidos aljanso laiškas dėl LRT

Pasaulio visuomenines žiniasklaidos priemones jungianti organizacija – Visuomeninės žiniasklaidos aljansas – kreipėsi į Lietuvos Ministrą Pirmininką, Seimo Pirmininką ir Seimo narius, reikšdama susirūpinimą dėl šiuo metu Seime teikiamų Lietuvos visuomeninio transliuotojo LRT įstatymo pataisų.

2019-01-11Europos žurnalistai iš Lietuvos vadovų reikalauja užtikrinti LRT nepriklausomumą

Dvi įtakingos tarptautinės žiniasklaidos organizacijos – Europos spaudos ir žiniasklaidos laisvės centras (ECPMF) bei Europos žurnalistų federacija (EFJ) – išplatino kreipimąsi į Lietuvos Ministrą Pirmininką, Seimo Pirmininką ir Seimo narius, ragindami užtikrinti visuomeninio transliuotojo nepriklausomumą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media