2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJAS – daugiausia ekspertų cituojanti žiniasklaidos priemonė

2020-12-19
 
Giedrius Masalskis. J. Stacevičiaus nuotr.

Giedrius Masalskis. J. Stacevičiaus nuotr.

Lietuvos žurnalistikos centras atliko žiniasklaidos monitoringą, kuriuo buvo siekiama atskleisti ekspertų citavimo tendencijas Lietuvos žiniasklaidoje. Rezultatų duomenimis, lyginant medijas - daugiausia ekspertų cituoja LRT RADIJAS, kuriame rugpjūčio-spalio mėnesiais ekspertai buvo cituoti 401 kartą.
„LRT RADIJAS pasirengęs visą parą klausytojui pateikti patikimiausią informaciją ir nuomonių įvairovę, todėl svarbiausias šalies ir pasaulio aktualijas, karščiausias temas analizuojame su skirtingais savo srities profesionalais. Ekspertų nuomones klausytojai girdi kasdien žurnalistų rengiamuose reportažuose, laidose ir visą parą transliuojamose žiniose. Tai, jog cituojame ir kalbiname daugiausiai ekspertų, įrodo ir naujienų tarnybos kuriamo turinio tikslumą bei patikimumą", - teigia LRT RADIJO Naujienų tarnybos vadovė Dovilė Javinskaitė.
LRT RADIJAS rugpjūčios-spalio mėnesiais daugiausia citavo užsienio politikos (104), Lietuvos politikos (75), sveikatos (58) ekspertus.
Plečiantis LRT RADIJO laidų temų spektrui ir stiprinant radijo vedėjų ir žurnalistų komandą, vis daugiau klausytojų renkasi klausyti LRT RADIJĄ. Remiantis rinkos tyrimų bendrovės KANTAR atliekamo Radijo auditorijos tyrimo duomenimis, LRT RADIJO auditorijos dalis pagal klausytą laiką augo stipriausiai iš visų radijo kanalų, lyginant 2020 m. vasaros-rudens periodo duomenis su analogišku praėjusių metų periodu. LRT RADIJO auditorijos dalis paaugo beveik per 1,8 procentinio punkto (nuo 12,12% iki 13,86%).
„Šiais metais LRT RADIJUJE turėjome daug teigiamų pokyčių: stiprinome savo komandą, plėtėme ekspertų ratą, programą papildėme naujų temų laidomis. Mūsų klausytojai šiuos pokyčius pastebi ir vertina, o augantis LRT RADIJO klausomumas tai patvirtina. Smagu ir tai, kad karantino laikotarpiu vis daugiau žmonių LRT RADIJĄ atranda ir portale LRT.lt. Kitąmet ir toliau stengsimės pateikti kokybišką, patikimą ir naudingą informaciją, kad klausytojų laikas su LRT RADIJUMI būtų prasmingas", - sako LRT RADIJO departamento vadovas Giedrius Masalskis.
Primename, kad LRT RADIJO klausyti galima ir portale LRT.lt. 
Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-12-19 15:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media