2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Aktorei Ingai Jankauskaitei teisininkai padėjo apsiginti nuo tapatybės klastotojų socialiniame tinkle

2014-07-26
 
Inga Jankauskaitė

Inga Jankauskaitė

 

Aktorė ir dainininkė Inga Jankauskaitė, padedama advokatų kontoros SORAINEN teisininkų, apgynė pažeistas teises dėl jos tapatybės pasisavinimo „Facebook" socialiniame tinkle.

Ingai Jankauskaitei į teisininkus teko kreiptis dėl trečiųjų asmenų sukurtos ir administruojamos klaidinančios paskyros socialiniame tinklapyje „Facebook". Aktorė prašė panaikinti minėtą asmeninę paskyrą, kuri turėjo daugiau nei 1 000 „draugų", formavo visuomenės nuomonę, teikė žinias, kurios klaidino tikruosius aktorės draugus ir gerbėjus. Tokie veiksmai pažeidė Ingos Jankauskaitės teisę į vardą bei atvaizdą, o tai yra Lietuvos Respublikos civilinio kodekso bei  Europos žmogaus teisių konvencijos saugomos vertybės.

Aktorei atstovaujantys advokatų kontoros SORAINEN teisininkai ėmėsi teisinių veiksmų dėl suklastotos paskyros socialiniame tinkle panaikinimo. Trečiųjų asmenų sukurta ir administruojama paskyra „Facebook" socialiniame tinkle buvo operatyviai panaikinta.

Nors Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas numato galimybę reikalauti turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo tiek už teisės į vardą, tiek už teisės į atvaizdą pažeidimą, šiuo atveju pagrindinis Ingos Jankauskaitės tikslas buvo panaikinti klaidinančią paskyrą ir nutraukti neteisėtą jos vardo bei atvaizdo naudojimą. Tam tikrais atvejais už panašius pažeidimus, pavyzdžiui, turinčius šmeižto, įžeidimo ar kitų nusikalstamų veikų požymių, taip pat gali grėsti baudžiamoji atsakomybė.

Ingai Jankauskaitei atstovavo advokatų kontoros SORAINEN partnerė advokatė Renata Beržanskienė, Komunikacijos, žiniasklaidos ir technologijų sektoriaus grupės vadovė Vytė Danilevičiūtė bei šioje grupėje dirbantis teisininkas Laurynas Ramuckis.

Apie SORAINEN

SORAINEN yra vienintelė visiškai integruota regioninė advokatų kontora, teikianti verslo teisės ir mokesčių paslaugas Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje. Nuo veiklos pradžios 1995 m. kontora sparčiai augo ir šiuo metu yra didžiausia regione - šiandien joje dirba daugiau nei 150 teisininkų bei mokesčių konsultantų.

SORAINEN yra daugiausiai tarptautinių apdovanojimų pelniusi advokatų kontora regione. „Metų advokatų kontoros Baltijos šalyse" titulą vienuolika kartų suteikė tarptautiniai žinynai (leidiniai) „The Lawyer", „Chambers Europe", „International Financial Law Review", „The Financial Times & Mergermarket" ir „PLC Which lawyer?". SORAINEN taip pat buvo keturis kartus pripažinta „Metų mokesčių patarėju Baltijos šalyse" „International Tax Review" Europos mokesčių apdovanojimuose. Be to, Baltarusijos Respublikos teisingumo ministerija yra dukart pripažinusi SORAINEN „Geriausia teisinių paslaugų teikėja Baltarusijoje".

SORAINEN yra pirmoji advokatų kontora Baltijos šalyse ir vienintelė Baltarusijoje, įdiegusi bendrą kokybės valdymo sistemą, sertifikuotą pagal ISO 9001:2000 standartą (sertifikuota „Lloyd's Register Quality Assurance" 2006 m.).

 

 

Kontaktinis asmuo

Mantas Čižas

Vyr. projektų vadovas

UAB „INK agency"

+37061114287

mantas@inkagency.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-29 08:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media