2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Paskelbti 2015 m. Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatai

2016-03-03
 
 

Paskutinę „Vilniaus knygų mugės" dieną visus lankytojus į susitikimą kvietė paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus" steigėjai Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis. Susitikimo metu pristatyta šviečiamoji veikla ir įvardinti trečiojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laimėtojai, su kuriais kviečiame susipažinti.

Pirmoji vieta (3 000 Eur premija) - pasakų knyga „Šunojaus diena" - Ilona Ežerinytė;

Antroji vieta (2 000 Eur premija - apysaka „Mano brolis, kurio man nereikėjo" - Eglė Baliutavičiūtė;

Trečioji vieta (1000 Eur premija ) - apysaka „Vaikas su žvaigžde kaktoj" - Neringa Dangvydė;

Debiuto premija (1000 Eur) - eilėraščių knyga „Baltas dangus" - Lina Darbutaitė-Kulikauskienė;

Gražiausios iliustracijos (1000 Eur premija) - pasakos „Do Do ūsai" iliustr. - Virginijus Malčius.

Organizatoriai džiaugiasi gausiu būriu dalyvių - jų šiemet net 66, o iš viso buvo pateikta 80 kūrinių.

Tiesa, debiutantų, arba „besibeldžiančių" į vaikų literatūros duris pasak komisijos pirmininko, doc. Kęstučio Urbos buvo nemažas skaičius - 43 kūrėjai.

 

Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus" direktorė Jolanta Zigmantienė teigė, kad įprastai vaikams skirtos knygos išleidžiamos 1-3 tūkst. tiražu, tačiau praėjusių metų pirmosios vietos laimėtojas džiaugėsi 45 tūkst. savo kūrybos egzempliorių. Kitų laimėtojų darbų atspausdinta nuo 30 iki 13 tūkst. vienetų. Tikimės ir šiais metais išlaikyti panašius skaičius, nes norime, kad ir atokiausios bibliotekėlės turėtų kuo nudžiuginti mažuosius skaitytojus.

Fondo mecenatas R. Karbauskis atviravo, kad didžiausias jo tikslas ne tik kuo labiau priartinti literatūrą prie vaikų, bet ir diegti ilgalaikį susidomėjimą ja. Jam antrino ir A. Mamontovas: „Jei labiau pažvelgtume į kiekvieną mūsų visuomenės problemą, pamatytume, kad viskas prasideda ir baigiasi kultūra. Pati kultūra neapčiuopiama, tačiau nulemia žmogaus pasirinkimus, nuo kurių ir priklauso, kaip mes gyvename. Juk visko pradžia yra pirmosios knygos - su jomis lavinamas intelektas, fantazija ir kūrybingumas. Nuolat klausiu savo vaikų: ar norite gerai ir turtingai gyventi? Koks mano atsakymas? Skaitykite knygas."

Vasario 25-28 dienomis vykusioje knygų mugėje paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus" stende nemokamai buvo išdalinta daugiau kaip 30 tūkst. knygų. Vaikus džiugino ir į spalvingus spektaklio ,,Pasaka apie obuolius ir kitus Obelių gyventojus" personažus įsikūniję Naisių vasaros teatro aktoriai bei susitikimai su Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatais.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-03-03 13:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media