2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Kandidatų paieška Nacionaliniams lygybės ir įvairovės apdovanojimams 2015

2016-03-16
 
 

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba jau trečius metus iš eilės skelbia kandidatų Nacionaliniams lygybės ir įvairovės apdovanojimams paiešką. Ieškome žmonių, organizacijų, iniciatyvų, projektų, veiksmų ar poelgių, kurie 2015 metais prisidėjo prie lygybės ir įvairovės idėjų skatinimo bei sklaidos.

Kviečiame Jus ir Jūsų organizaciją pateikti kandidatą/-us skirtingose kategorijose (nominacijų sąrašas pateikiamas žemiau).

KAIP NOMINUOTI KANDIDATUS? Galite nominuoti kandidatus užpildę elektroninę anketą: http://goo.gl/forms/LeAHXcHwIJ  iki kovo 29 dienos! Galima pateikti ne vieną kandidatą, tačiau kiekvienam jų prašome iš naujo užpildyti anketą. 

Nominacijų sąrašas:

Lyčių lygybės apdovanojimass skiriamas už nestereotipinio požiūrio į moteris ir vyrus sklaidą ir įtvirtinimą visuomenėje.

Tautų dialogo apdovanojimas skiriamas už nuopelnus veikiant tautinių bendruomenių integravimo, ksenofobijos, rasinių, etninių stereotipų mažinimo procesuose.

Vaivorykštės apdovanojimas skiriamas už nuopelnus LGBT* teisių atstovavimo srityje, mažinant homofobijos, transfobijos ir bifobijos daromą žalą bei skatinant LGBT* atvirumą ir didesnę integraciją į visuomenę.

Apdovanojimas „Geriausias amžius - mano amžius" skiriamas už iniciatyvą, skatinančią realizuoti savo potencialą ir tikslus darbe, laisvalaikiu ar užsiimant visuomenine veikla, nepaisant stereotipų apie jauną ar vyresnį amžių, už nuopelnus vienijant įvairaus amžiaus žmonių kartas.

Įveiktos kliūties apdovanojimas skiriamas už fizinės, socialinės, kultūrinės, požiūrio ir/ar kitokios kliūties sėkmingą įveikimą užtikrinant žmonių su negalia orų gyvenimą ir dalyvavimą visuomenėje.

Religijų įvairovės apdovanojimas skiriamas asmeniui, organizacijai, idėjai ar projektui, kuris prisidėjo prie religijos laisvės principo įtvirtinimo ir sklaidos bei religijų įvairovės pažinimo ir priėmimo skatinimo Lietuvoje.

Metų proveržio apdovanojimas skiriamas už plačiai nuskambėjusį ir prie įvairovės ir lygybės skatinimo visuomenėje prisidėjusį poelgį, darbą, iniciatyvą, kūrinį ir panašiai.

Žiniasklaidos balso apdovanojimas skiriamas žiniasklaidos atstovams, kurie savo darbu, veiksmu ar iniciatyva skatina asmenų lygybę ir įvairovę visuomenėje bei gina žmogaus teises.

Gyvenimo nuopelnų apdovanojimas skiriamas asmeniui už gyvenimo nuopelnus žmogaus teisių srityje, kurio aktyvūs ir iniciatyvūs veiksmai prisidėjo prie lygybės, įvairovės ir tolerancijos idėjų skatinimo ir puoselėjimo.

Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai - tai Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos ir Nacionalinio lygybės ir įvairovės forumo (http://nlif.lt/apie-foruma/ ) iniciatyva, kurios tikslas kiekvienais metais paminėti asmenis ir organizacijas, kurios dirba žmogaus teisių srityje, bei rūpinasi, kad kiekvienas, nepaisant jo lyties, amžiaus, lytinės orientacijos, religijos, etninės priklausomybės, negalios, tikėjimo ar įsitikinimų, būtų gerbiamas bei vertinamas.

KAIP VYKS LAIMĖTOJŲ ATRANKA?

Laimėtojų atranka vyks dviems etapais.

Pirmame etape visi norintys asmenys gali nominuoti kandidatą (-us) vienoje iš kategorijų, argumentuojant už kokius tiksliai veiksmus ar nuopelnus nominantas siūlomas. Pasibaigus kandidatūrų į apdovanojimus teikimams, komisija, sudaryta iš žmogaus teisių ir lygių galimybių srityje dirbančių ekspertų, svarstys visus gautus pasiūlymus ir į kiekvieną kategoriją atrinks po 3 nominantus tolimesniam balsavimui.

Antrojo atrankos etapo metu, atviro internetinio balsavimo būdu pakviesime visus iš komisijos atrinktų 3 kandidatų atrinkti vieną laimėtoją kiekvienoje kategorijoje.

Galutinis kiekvieno nominanto balas susidės iš komisijos ir atviro internetinio balsavimo rezultatų. Komisijos ir internetinio balsavimo rezultatai sudarys po 50 procentų galutinio balo. Nominantas savo nominacijoje turintis aukščiausią komisijos ir internetinio balsavimo suminį balą bus paskelbtas šios nominacijos laimėtoju.

Laimėtojai bus apdovanoti š. m. balandžio 18 dieną Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose 2015. 

Būsime labai dėkingi, jei šia žinia pasidalisite kuo plačiau su kolegomis, pažįstamais ir visais interesuotais asmenimis, internetiniame puslapyje, socialiniuose tinkluose ar kitais turimais kanalais. Jei turite klausimų - mielai į juos atsakysime. Prašome kreiptis į Tarnybos vyr. specialistę Mintautę Jurkutę, telefonu: 8 5 261 27 40; arba el. paštu: mintaute.jurkute@lrs.lt 

 

Su geriausiais linkėjimais

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba

Šeimyniškių g. 1A, 09312 Vilnius

Tel. (8 5) 261 27 40

Faks. (8 5) 261 27 25

El. p. ivairove@lrs.lt

www.lygybe.lt

 

 

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-03-16 10:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media