2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į visos dienos mokymus „Žmogaus su negalia paveikslas žiniasklaidoje ir komunikacijoje: nauji stereotipai ir jų poveikis visuomenės nuomonei”

2023-11-30
 
Lietuvos negalios organizacijų forumas drauge su Lietuvos audiosensorine biblioteka kviečia žurnalistus, taip pat komunikacijos ekspertus, turino kūrėjus į visos dienos mokymus „Žmogaus su negalia paveikslas žiniasklaidoje ir komunikacijoje: nauji stereotipai ir jų poveikis visuomenės nuomonei"
MOKYMŲ DATOS, LAIKAI IR REGISTRACIJA
Gyvai mokymai vyks gruodžio 13 d. nuo 10 val. Lietuvos audiosensorinėje bibliotekoje (Skroblų g. 10, Vilnius).
Į nuotolinius mokymus kviečiame gruodžio 18 d. nuo 10 val.
Kodėl manome, kad šie mokymai yra reikalingi?
Negalios organizacijos pastebi, kad Lietuvoje kardinaliai keičiasi žmonių su negalia vaizdavimas: mažėja nuvertinimo, gailesčio ir nepagarbių apibūdinimų. Tačiau naujai kuriamas žmogaus su negalia paveikslas taip pat gausus stereotipų, kurių dar neatpažįstame ir neapmąstome jų poveikio žmonių su negalia teisių judėjimui bei asmeninėms negalios priėmimo patirtims.
Pastaruoju metu žiniasklaidoje matome gausybę pasakojimų apie „negalią įveikusius" „superherojus", kurie turėtų visiems įrodyti, jog žmogus su negalia viską gali, todėl yra vertas mūsų dėmesio. Suprasdami, kad šios istorijos kuriamos geranoriškai, stengiantis ištraukti žmones su negalia iš užsitęsusio šešėlio, negalime nepastebėti, jog naujų pasakojimų logika paklūsta nuostatoms, kurios kažkada nulėmė žmonių su negalia izoliaciją, t.y. kad vertingas yra tik galintis, efektyvus ir darbingas žmogus.
Mokymus organizuoja Lietuvos negalios organizacijų forumas ir Lietuvos audiosensorinė biblioteka.
Daugiau informacijos teikia:
Simona Aginskaitė,
Lietuvos negalios organizacijų forumo advokacijos vadovė
+37067813333
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-11-30 12:38
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

HOW TO GET A LOAN

2023-12-03 15:13

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {Davidsonalbertloan@gmail.com }

Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media