2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Paskelbtas Medijų rėmimo fondo ekspertų atrankos konkursas

2023-12-24
 
Medijų rėmimo fondas (toliau - Fondas) šaukia pirmą Fondo viešą ekspertų atrankos konkursą. Ekspertais tapę pareiškėjai atliks svarbų vaidmenį puoselėjant žiniasklaidos kokybę, įvairovę ir etikos standartus. Jų indėlis bus labai svarbus formuojant žiniasklaidos aplinką.
KAS GALI TAPTI EKSPERTU?
Kandidatai į Fondo ekspertus turi būti profesinių ir etikos standartų pavyzdžiai, turėti aukštąjį išsilavinimą ir bent penkerių metų patirtį visuomenės informavimo, kultūros, švietimo ar žmogaus teisių srityse. Svarbu turėti patirties kultūrinės, regioninės, naujienų, tiriamosios ir šviečiamosios žurnalistikos, žiniasklaidos tautinių bendrijų kalbomis ir diasporos, informacinio raštingumo, informacinio saugumo arba visuomenės atsparumo stiprinimo srityse. Viena ar kelios iš šių kompetencijų bus labai svarbios vertinant paraiškas.
KAS NEATITINKA REIKALAVIMŲ?
Fondo ekspertais negali būti valstybės pareigūnai, valstybės tarnautojai ir jiems prilyginti asmenys, politikai, politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai, Europos Parlamento nariai, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos nariai, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nariai, Fondo administracijos darbuotojai ar jiems artimi asmenys, kaip nustatyta Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme, viešosios informacijos rengėjų ir (ar) skleidėjų vadovai, valdymo organų nariai, asociacijų, žurnalistus vienijančių organizacijų ir kitų žiniasklaidos bei kūrybinių organizacijų įsteigtų įstaigų vadovai.
KĄ DARO EKSPERTAI?
Fondo atrinktiems ekspertams bus pavesta vertinti su žiniasklaida susijusių projektų paraiškas. Jie pateiks kritiškas nuomones ir įžvalgas, užtikrindami, kad kiekvienas projektas atitiktų fondo tikslus - skatinti žiniasklaidos kokybę, tvarumą ir pliuralizmą.
KĄ SIŪLOME EKSPERTAMS?
Dviejų metų kadenciją, vertinimo seminarus. Ekspertai atliks reikšmingą vaidmenį formuojant žiniasklaidos naratyvus ir jos vystymosi kryptį, turinio etikos standartus, įvairovę ir kokybę. Ekspertams siūlomas 0.6 BSI atlygis už paraišką, neatskaičius mokesčių.
KAIP PATEIKTI PARAIŠKĄ?
Potencialūs ekspertai į Fondą gali kreiptis pateikdami užpildytą Pretendento anketą ir savo gyvenimo aprašymą (CV) adresu info@medijufondas.lt iki 2024 m. sausio 22 d. imtinai.
KAIP ATRENKAMI EKSPERTAI?
Fondo ekspertų atranka apima viešą konkursą ir dviejų etapų vertinimą. Galutinį Fondo administracijos atrinką ekspertų sąrašą, po Fondo Tarybos pateikimo, tvirtina visuotinis dalininkų susirinkimas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-12-24 12:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media