2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kviečiame siūlyti pretendentus, vertus apdovanoti Kalbininko Petro Būtėno ir jo mokinės Aleksandros Kazickienės atminimo premija

2020-02-22
 
Kazickų šeimos fondas ir Lietuvių kalbos draugija kviečia siūlyti pretendentus, vertus apdovanoti Kalbininko Petro Būtėno ir jo mokinės Aleksandros Kazickienės atminimo premija.
2018 m. įsteigta premija siekiama įamžinti kalbininko, pedagogo, tautosakininko, kraštotyrininko Petro Būtėno ir jo mokinės, kultūrinės ir lituanistinės veiklos mecenatės, Aleksandros Kalvėnaitės-Kazickienės atminimą. Šis apdovanojimas, skiriamas už reikšmingus mokslo ir mokslo populiarinamuosius bei mokomuosius darbus ir lituanistinės veiklos organizavimą, 2020 m. įgauna ypatingą prasmę, nes kaip tik šiemet birželio 17 d. sukanka 100 metų nuo Aleksandros Kalvėnaitės-Kazickienės gimimo.
Malonu prisiminti, kad pirmuoju premijos laureatu 2019 m. tapo pedagogas, kalbininkas, lietuvių kalbos vadovėlių, metodinių ir mokomųjų priemonių autorius doc. dr. Bronius Dobrovolskis. Jis apdovanotas už ilgametę turiningą ir visapusišką veiklą lituanistikos ir pedagogikos srityse.
Kalbininko Petro Būtėno ir jo mokinės Aleksandros Kazickienės atminimo premijos komisija laukia siūlymų iki 2020 m. gegužės 1 d. Dokumentai, parengti pagal premijos nuostatus, ir įrašyti PDF formatu, siunčiami el. paštu lkdraugija@gmail.com.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-22 10:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media