2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į visuomeninės apdovanojimų “Už nuopelnus VILNIUI ir TAUTAI” įteikimo ceremoniją

2019-02-14
 
Visuomeninės apdovanojimų "Už nuopelnus VILNIUI ir TAUTAI" Komisijos vardu sveikinu visus su artėjančia mūsų šalies valstybingumo bei Nepriklausomybės antrojo šimtmečio pradžia - Vasario 16-aja. Kviečiu šią iškilią Dieną paminėti drauge vasario 15 dieną LR Mokslų akademijoje vyksiančiame minėjime ir apdovanojimų už ypatingus nuopelnus Lietuvai bei jos Sostinei teikimo ceremonijoje! Taipogi esate laukiami ir prie pirmojo laužo Gedimino prospekte Vasario 16-ąją, kur tradiciškai Lietuvos Laisvės dieną švęsti kasmet renkasi Nepriklausomybės gynėjai, nevyriausybininkai iš NOKT (šalies gynybinius pajėgumus ir nacionalinį saugumą remiančio sambūrio), VU Alumnų organizacijų nariai, šauliai, savanoriai, plačioji visuomenė.

Perduodamas pačius nuoširdžiausius linkėjimus bei sveikinimus su atkurtąja Nepriklausomybe nuo visuomeninės apdovanojimų "Už nuopelnus Vilniui ir Tautai" Komisijos pirmininko kunigo Tomo Šerno, pristatau ir nominuotuosius rytdienos apdovanojimams - I-ojo laipsnio medaliams:
Pirmasis Atkurtos Baltarusijos vadovas profesorius Stanislavas Šuškevičius, už didžiulę paramą, atkuriant Lietuvos Nepriklausomybę bei įtvirtinant jos valstybingumą.
LR Mokslų akademijos prezidentas, akademikas, VU profesorius ir buvęs rektorius Jūras Banys, už neeilinius nuopelnus Lietuvos mokslui fizikos srityje, už VU akademinės bendruomenės telkimą bei Universiteto ir Vilniaus vardo garsinimą pasauliniu lygiu.
LR Mokslų akademijos prezidiumo narys, akademikas, VU teisės fakulteto profesorius ir buvęs ilgametis dekanas Vytautas Nekrošius, už mokslinę bei praktinę veiklą teisės srityje, už paramą VU TF Alumnų draugijai ir aktyvią visuomeninę veiklą joje, už studentiškų iniciatyvų palaikymą ir fakulteto mokslo bei akademinės bendruomenės vienijimą, jos identiteto, vertybių ir Alma Mater sąvasties formavimą.
Dirigentas, Lietuvos Muzikos akademijos profesorius Gintaras Rinkevičius, už didžiulius nuopelnus Lietuvos muzikinei kultūrai ir menui, už sukūrimą bei ilgametį vadovavimą vienam geriausių Lietuvos kamerinių orkestrų, plačiai žinomam ir pasaulyje, už akademinę veiklą ir naujosios kartos Lietuvos chorinio bei orkestrinio dirigavimo specialistų rengimą.
Vilniaus miesto Tarybos narys, ilgametis Sostinės meras, politikas Artūras Zuokas, už neeilinius nuopelnus Vilniui, tampant jam patraukliu bei žinomu šiuolaikiniu miestu ne tik regione, bet ir daug platesniu tarptautiniu mastu, už nuolatinę pagalbą Vilniuje veikiančioms NVO, bendruomenių, kraštiečių organizacijoms, dėmesį tautinėms bendrijoms, už inovacijų bei investicijų plėtrą Sostinėje, jas nukreipiant tarnauti miesto bendruomenės, jo svečių reikmėms.
LR Policijos vyriausias kapelionas, kunigas Algirdas Toliatas, už nesavanaudišką ir sektiną tarnystę Dievui, Tautai ir Žmogui, už išskirtines sielovados veiklas, už originalių, įvairių ir labai efektingų paramos tikintiesiems bei vargstantiems formų naudojimą, už maldos namų - kultūros bei istorinio paveldo objektų - atstatymą, už dvasingumo ugdymą ir skiepijimą jaunimui, už literatūrinę veiklą, puoselėjančią šeimos, tautos ir krikščioniškąsias vertybes.
Vienas pirmųjų Lietuvos savanorių, Nepriklausomybės gynėjas, profesionalus specialiųjų operacijų pajėgų karys, snaiperis, dalyvavęs pirmojoje karinėje misijoje Afganistane, o po to dar ir keliose kitose, puikių, bestseleriais tapusių knygų apie kario gyvenimą autorius, laisvalaikiu muzikuojantis grupėje "Delčia" vyriausiasis seržantas Ernestas Kuckailis už savo Piliečio, Kario, Rašytojo, Muziko ir puikaus Žmogaus nuopelnus Vilniui ir Tautai.
Vienas pirmųjų Lietuvos savanorių, parlamento gynėjų, specialiosios, taip vadintos "sportininkų grupės" narys, drauge su bendražygiais vykdęs ir kovinius vadovybės pavedimus, rizikuojant savo gyvybę, dabar - klestintis verslininkas, sukūręs sporto prekių industriją "Sportland", garsėjantis, kaip puikus, nors ir reiklus darbdavys, filantropas, remiantis viešas iniciatyvas, tačiau tik tuomet, kai būna tikras, jog jos tikrai reikalingos visuomenei ir neabejotinai yra tęstinės bei ilgalaikės - Vladas Korsakovas, už neeilinius nuopelnus, iškovojant ir įtvirtinant Lietuvos Laisvę 1990-1991-aisiais metais.
Apdovanojimų ceremonija ir Vasario 16-osios minėjimas vyks Lietuvos Respublikos Mokslų akademijos rūmuose Gedimino pr. 5 Vilniuje, vasario 15 d. 15:00 val.
Koncertuos M.K.Čiurlionio meno mokyklos vaikų kamerinės muzikos grupė. Po renginio pakviesime arbatos puodeliui, pabendrauti su apdovanotaisiais, pavartyti, o gal ir įsigyti pristatomas knygas.

Kviečiame aktyviai dalyvauti šventiniuose renginiuose!
Vasario 16-ąją būkime drauge!
Nuoširdžiai Jūsų,
Saulius Povilaitis,
Visuomeninių apdovanojimų "Už nuopelnus Vilniui ir Tautai" kancleris,
Tel. 863477773,
s.j.povilaitis@gmail.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-15 11:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media