2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistus kviečiami į konferenciją “Kaip apsaugoti viešą interesą nuo „viešojo intereso gynėjų“

2019-10-16
 
2019 m. spalio 28 d. 10.30 val. LR Seime (III rūmų konferencijų salė) įvyks konferencija "Kaip apsaugoti viešą interesą nuo „viešojo intereso gynėjų"
Į ją registruotis galima iki spalio 24 d.
Visuomenės interesas yra vienas iš demokratijos principų, kaip ir skaidrumas bei atskaitomybė - iki šiol mūsų valstybėje dar sunku tiksliai apibrėžti, ką tai reiškia. Iš Prokuratūros puslapio: „Pažymėtina tai, kad įstatymų leidėjas, suteikdamas teisę prokurorui inicijuoti civilines ir administracines bylas, kai to reikalauja viešasis interesas, nepateikė viešojo intereso sąvokos. Tai reiškia, kad įstatymų leidėjas viešąjį interesą supranta plačiai ir suteikia prokurorui teisę pačiam spręsti, pažeistas konkrečiu atveju viešasis interesas, kurį ginant inicijuotina byla, ar ne (išskyrus CK ir CPK numatytus atvejus. Šiais atvejais viešojo intereso pažeidimas preziumuojamas)."
Viešasis interesas - tai visuomenei svarbi vertybė, gėris, kurio užtikrinimu turi rūpintis valdžios įstaigos, ir į kurį neatsižvelgus būtų pažeistos ne vieno, o daugelio žmonių teisės ir teisėti interesai.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-10-16 15:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media