2024 m. gegužes 8 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Apdovanojami ES investicijų efektyvumą Lietuvai analizavę žurnalistai

2018-01-25
 

 

Europos Sąjungos investicijų efektyvumą Lietuvoje praėjusiais metais tyrinėję žurnalistai ir redaktoriai bei komentatoriai už savo išskirtinius straipsnius, laidas ar komentarus sausio 25-osios vakarą apdovanojami iškilmingame renginyje M. Mažvydo bibliotekoje.

Šio Konkurso tikslas - skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę, skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius, planuojamus ir vykdomus projektus, jų eigą ir naudą regionui, bendruomenei, gyventojui.

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Finansų ministerijos inicijuotame kūrybiniame konkurse „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos  ekonomikai ir visuomenei" varžėsi bemaž 140 įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Tačiau piniginiais prizais po 1000 eurų, diplomais bei autorinėmis skulptūromis apdovanojami tik dešimt laureatų.

„Europos Sąjungos ateitį mes kuriame patys, o milžiniškos investicijos mūsų šalies žmonėms ir ekonomikai turi padėti kurti bendrą gerovę. Rasti geriausius sprendimus, kur turėtų būti investuojami pinigai, nėra lengva. Analizuoti ir vertinti jau padarytas investicijas ar tik planuojamus didelius darbus reikia daug kantrybės, žinių ir profesionalumo. Todėl šiandien galime džiaugtis, kad geriausieji žurnalistikos profesionalai tyrinėja šią sritį ir mes bent simboliškai galime jiems padėkoti už šį darbą", renginio išvakarėse sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Nominantus vertino solidi aštuonių žiniasklaidos ekspertų komisiją, kurioje dirbo Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė, Rytas Staselis (komisijos pirmininkas), Aistė Žilinskienė. Geriausieji darbai ir autoriai buvo atrinkti vadovaujantis keturiais kriterijais - turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas. Toks pat konkursas planuojamas ir ateityje.

Konkurso nominacijos ir laureatai:

Metų diskusija televizijoje

Živilė Kropaitė (LRT televizija)

 

Metų reportažas televizijoje

Kristina Karlonė (Lietuvos ryto televizija )

 

Metų reportažas spaudoje ar interneto žiniasklaidoje

Vilma Jakubauskaitė Kasperavičienė („Lietuvos žinios") ir Edita Radzevičiūtė („Kauno diena")

 

Metų tyrimas

Šarūnas Černiauskas ir Birutė Davidonytė (15min.lt), taip pat Vilma Danauskienė (Delfi.lt)

 

Metų žurnalistas (ES investicijų tema profesionaliausiai dirbantis žurnalistas)

Ernestas Naprys (15min.lt) ir Dalius Simėnas („Verslo žinios" ir vz.lt)

 

Metų redakcija (išskirtinį dėmesį ir profesionalumą temai skyrusi redakcija)

Vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas („Verslo žinios")

 

Metų komentaras

Rimvydas Valatka (Delfi.lt)

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-01-29 12:28
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

MARIAN NELSON

2018-01-28 01:56

paskola! paskola !! paskola !!!
Ar ieškote patikimos ir akredituotos privačios paskolos bendrovės, kuri teikia paskolas visą gyvenimą. Mes siūlome visų rūšių paskolas labai greitai ir lengvai, asmeninės paskolos, automobilių paskolos, hipotekos paskolos, studentų paskolos, verslo paskolos, investicinės paskolos, skolų konsolidavimas ir daug daugiau. Ar jus bankai ir kitos finansinės institucijos atmetė? Ar jums reikia konsolidavimo paskolos ar hipotekos? DAi ne taip atrodys, kaip mes esame čia, kad visas savo finansines problemas padarytų praeityje. Mes skolinome lėšas asmenims ir įmonėms, kuriems reikalinga finansinė parama 2%. Nr socialinio draudimo numerio reikalaujama ir kredito patikrinimas nereikalingas, 100% garantuotas. Noriu pasinaudoti šia priemone ir informuoti jus, kad mes teikiame patikimą ir palaikomą pagalbą, ir mes mielai jums pasiūlysime paskolą.
Tada atsiųskite mums el. Laišką: (mariannelson2012@gmail.com) kreiptis dėl paskolos

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media