2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žurnalisto kaišiadoriečio Jono Laurinavičiaus knygos sutiktuvės Žiobiškyje

2019-09-30
 

Loreta Nikolenkienė
Lietuvos žurnalistų sąjungos narė


Poetas Paulius Širvys (1920-1979) kilęs iš Rokiškio krašto. Tad neatsitiktinai rokiškėnai, vos gavę žurnalisto, rašytojo, aktyvaus LŽS nario Jono Laurinavičiaus knygą „Paulius Širvys ir Kaišiadorys" („Naujasis lankas", 2019), suskubo surengti jos sutiktuves. Tuo pasirūpino Žiobiškio parapijos kunigas Virginijus Šimukėnas ir Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos" padalinio bibliotekininkė, Lietuvos kaimo rašytojų Rokiškio skyriaus pirmininkė Reda Kiselytė.
Per šv. Baltramiejaus atlaidus, po šv. Mišių, kunigas Virginijus, didelis P. Širvio poezijos gerbėjas, pakvietė žmones pasilikti literatūrinei popietei - J. Laurinavičiaus knygos „Paulius Širvys ir Kaišiadorys" sutiktuvėms. Knygą pristatyti buvo pakviestas pats autorius, tačiau jis negalėjo atvažiuoti, todėl knygą pristatė R. Kiselytė.
- Mums džiugu, kad apie Rokiškio kraštą kaišiadorietis žurnalistas išleido jau antrą knygą (pirmoji buvo „Žiobiškio vėjas" (2016, apie poetą Daną Kairį), dabar štai apie garsų mūsų tautos dainių Paulių Širvį. Autorius pateikė mums ligi šiol nežinomų poeto gyvenimo ir kūrybos faktų: apie jo darbą Kaišiadorių rajono redakcijoje, kaišiadoriečių atsiminimus, apie legendinio eilėraščio „Aš - beržas" sukūrimą, aptaria P. Širvio publikacijas kaišiadoriečių laikraštyje. Ypač netikėta mums tai, kad J. Laurinavičius pateikė visą pluoštelį P. Širvio eilėraščių rankraščių, kuriuos išsaugojo savo archyve. Knygoje yra ir P. Širvio eilėraščių publikacijos iš Kaišiadorių rajono laikraščio. Visa ši medžiaga reikšminga P. Širvio kūrybos tyrinėtojams, skaitytojams. Autorius knygą skiria P. Širvio 100-osioms gimimo metinėms, kurias minėsime kitąmet.
Knygos sutiktuvėse kalbėjo Vida Pauparėlienė, Irena Varnienė, Danutė Mažeikienė, žurnalistas Vytautas Gasiūnas, kunigas Virginijus Šimukėnas, buvęs Vilniaus rokiškėnų klubo „Pragiedruliai" pirmininkas Algis Narutis, kiti. Smuiku grojo Liepa Rudnickaitė.
Knygos sutiktuvės buvo vienas iš ciklo „Kelionė istorijos laiptais" renginių.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-30 18:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media