2024 m. gegužes 20 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas :: Apdovanoti kūrybinio konkurso „Kazachstanas įdomiausiu kampu" laureatai

2010-12-14
 
Pirmosios vietos laureatas Audrys Antanaitis sakė, kad Kazachstanas – neišsenkantis pažinimo šaltinis, kuris negali nedominti Lietuvos žurnalistų.

Pirmosios vietos laureatas Audrys Antanaitis sakė, kad Kazachstanas – neišsenkantis pažinimo šaltinis, kuris negali nedominti Lietuvos žurnalistų.

Gruodžio 13 dieną Kazachstano Respublikos ambasadoje buvo iškilmingai apdovanoti tradiciniu tapusio konkurso „Kazachstanas įdomiausiu kampu" laureatai.

 

Pirmosios vietos nugalėtoju paskelbtas „Žinių radijo" žurnalistas Audrys Antanaitis už radijo laidų ciklą, kuriose buvo gvildenami socialiniai, ekonominiai, politiniai bei kultūriniai šios lietuviams dar tolimos ir egzotiškos, bet labai draugiškos ir įdomios šalies kasdienio gyvenimo aspektai.

 

 Antrosios vietos laimėtoją Rasą Lukaitytę sveikino Kazachstano Respublikos ambasados antrasis sekretorius Yersinas Ibrayevas ir komisijos pirmininkas žurnalistas Ginas Dabašinskas.

 

Antros vietos nusipelnė naujienų portalo „Delfi" žurnalistės Rasos Lukaitytės darbai, nelikę nepastebėti ir pernai. Trečios vietos nugalėtoju pripažintas žurnalo „Kelionės ir pramogos" žurnalistas Vytautas Nosevičius už spalvingus ir nuotaikingus pasakojimus apie 9 pagal dydį valstybės pasaulyje Kazachstano miestus, dvejas sostines, įspūdingus gamtos kampelius ir jų gyventojus.  

   

Kazachstano Respublikos ambasadorius Galymžanas Koišybajevas teikia diplomą ir simbolinį apdovanojimą - paauksuotą obuolį - III vietos nugalėtojui Vytautui Nosevičiui.

 

Teikdamas konkurso nugalėtojams diplomus ir apdovanojimus, Kazachstano Respublikos ambasadorius Galymžanas Koišybajevas pasidžiaugė, kad konkurso „Kazachstanas įdomiausiu kampu" tikslas - skatinti domėtis Lietuvos ir Kazachstano Respublikų tarpusavio santykiais, politiniais, ekonominiais, kultūriniais ir socialiniais procesais, - pasiektas daug geriau, nei tikėtasi.

 

Antrus metus Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS), Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos (NŽKA) ir Kazachstano Respublikos ambasados organizuojamas kūrybinis konkursas sulaukia vis didesnio Lietuvos žurnalistų susidomėjimo. Šį kartą konkurso komisijai, sudarytai iš LŽS, NŽKA ir Kazachstano ambasados deleguotų atstovų, teko įvertinti dar daugiau publikacijų spaudoje ir internete, garsinių kūrinių, nei pernai, apie šiųmetinį pirmininkavimą Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijai (ESBO) baigiančio ir vairą Lietuvos Respublikai perduodančio Kazachstano kasdienybės aktualijas.  

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-12-14 13:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media