2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: „Žmonos ir dukrų meilė suteikia stiprybės fronte“

2024-01-16
 
E.Butrimo nuotraukoje: 95 pėstininkų brigados karys slapyvardžiu „Kunigaikštis“ kiekvieną vakarą išbučiuoja žmonos Natalijos atvaizdą telefone

E.Butrimo nuotraukoje: 95 pėstininkų brigados karys slapyvardžiu „Kunigaikštis“ kiekvieną vakarą išbučiuoja žmonos Natalijos atvaizdą telefone

Eldoradas Butrimas
Specialiai LŽS iš Charkovo, Ukraina

 

46 metų „Kunigaikštis" du kartus patyrė kontūziją, skeveldros jį kliudė daug kartų, tačiau arčiausiai mirties buvo susirgęs plaučiu uždegimu.
„Susiklostė tokia situacija, jog dvidešimt dienų teko ginti pozicijas nesulaukiant nei pakeitimo, nei vaistų, o jaučiau, kad kankina ne vien kosulys ir gerklė, buvo blogai, dariausi vis silpnesnis, į ligoninę buvau nugabentas jau beveik be sąmonės, bet pavyko išsikapanoti" - pasakojo karys.
„Kunigaikščiu" klasiokai Aleksandrą praminė dar mokykloje, mat jo pavardė yra kilminga, žinoma iš istorijos vadovėlių. Pagal šeimos legendą kažkuris iš protėvių buvo žymus karžygys lenkas ar lietuvis, bet ar tai tiesa Aleksandras nežino. Tėvai ir seneliai negarsėjo turtais nei pasiekimais, gyveno atokiame kaime Žitomiro regione, kur ir jis su žmona puoselėja 22 hektarų ūkį.
Patį rimčiausią sužeidimą Aleksandras išgyveno 2016as,metais Luganske, po ko daugiau kaip metus nepajėgė vaikščioti. Su Maskvos separatistais "Kunigaikštis" kovoti išvyko dar 2014, o tą kartą į jų kovinę mašiną pataikė priešo tankas.
"Visi trys suspėjome iššokti iš liepsnų, bet tada šalia įvyko dar vienas sprogimas, ir mus užvertė žemėmis; nedaug trūko, kad būčiau uždusęs, bet laiku pribėgę saviškiai atkasė" - prisiminė kovotojas.
95 pėstininkų brigados karys per pokalbį didžiuodamasis ėmė rodyti žmonos Natalijos bei keturių dukrų nuotraukas. Sūnaus „Kunigaikščiui" nepavyko susilaukti, o visos dukros jau pilnametės.
„Vyriausia neseniai pagimdė anūkę, tai kai atsiunčia mažylės nuotraukas iš laimės susigraudinu; jei atvirai, jėgų nepalūžti man suteikia būtent žinojimas, kad esu mylimas ir namuose labai laukiamas" - tvirtino vyriškis.
Žmoną Aleksandras įsimylėjo mokykloje, ir, rodydamas jos nuotraukas, retoriškai klausė - kaip tokios gražuolės galima ne ilgėtis. Vyriškis neslėpė, jog gailisi bendražygių, kurių šeimos per karą iširo ir dėl to šie liūdi.
„Pats aš sunkiomis nevilties bei nuovargio akimirkomis atsiverčiu telefone Natalijos nuotraukas, peržiūriu, išbučiuoju ir nusiraminu, atgaunu tikėjimą, kad viskas baigsis gerai" - kalbėjo „Kunigaikštis".

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-01-16 15:57
 
 

Komentarai (4)

Jūsų el. paštas

Rūta Ramšienė

2024-01-17 19:42

Jautri istorija

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Julija Vitkutė - Šiušienė

2024-01-17 19:37

Patiko.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Birutė Butkevičienė

2024-01-17 19:15

Jaudino

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media