2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Režisieriaus Lino Mikutos filmas „Šaltos ausys‘‘ rodomas tarptautiniame dokumentinio kino festivalyje Florencijoje

2016-12-02
 
 

Julija Reklaitė,

Lietuvos Respublikos kultūros atašė Italijoje

Režisierius Linas Mikuta savo dokumentiniame filme ,,Šaltos ausys‘‘ (,,Dead Ears‘‘) perteikia dramą, vykstančią tarp tėvo ir sūnaus. Filmo žiūrovai nukeliami į Rytų Europoje esančią periferiją. 42 minutes trunkanti juosta subtiliai atskleidžia dviejų artimiausių žmonių santykius. Monotonijos prislėgtas tėvas gyvena kartu su savo suaugusiu sūnumi, kuris yra kurčias. Nepaisant to, kad kartu praleidžia daugybę laiko, abu yra vienas nuo kito emociškai nutolę. Tėvas sūnų laiko nenormaliu ir nesubrendusiu, o sūnus tėvą - jautrumo stokojančiu chamu. Nepaisant abiejų skirtingo požiūrio ir dėl to kylančių konfliktų, filme siekiama atskleisti giliausius dviejų artimiausių žmonių sielos užkaborius.

Gausiai apdovanotas lietuvių režisieriaus filmas dalyvavo tarptautiniame Argentinos dokumentinių filmų festivalyje (FIDBA), kuriame pilno metro filmų kategorijoje laimėjo pagrindinį prizą. 

Galimybę pamatyti ir įvertinti Lino Mikutos dokumentinį filmą turėjo ir Italijos žiūrovai. „Šaltos ausys‘‘ buvo parodytas „Festival dei Popoli" (liet. „Žmonių festivalyje‘‘) kino teatre La Compagnia, Via Cavour 50/R, Florencijoje, Italijoje. Filmą pristatys ir su žiūrovais susitiks režisierius Linas Mikuta ir prodiuserė Jurga Gluskinienė.

„Tai bus pirmasis filmo parodymas Italijoje, galima sakyt, Italijos premjera. Labai džiaugiuosi turėdamas galimybę filmą pristatyti vieno iš gražiausių pasaulio miestų žiūrovams", - sako Linas Mikuta.

„Festival Dei Popoli‘‘ buvo įkurtas 1959 m. grupelės įvairių krypčių humanitarinių mokslų studentų. Pelno nesiekianti organizacija - „Festival Dei Popoli‘‘, siekdama populiarinti socialinę dokumentiką, veikia jau daugiau kaip 50 metų. Festivalio rengėjai yra aktyvūs įvairių mokymų, skirtų filmų kūrėjams, organizatoriai. Pagrindinė šios organizacijos veikla susijusi su kasmetiniu tarptautinio dokumentinių filmų festivalio organizavimu Florencijoje. Nuo 2008 m. iki 2010 m. festivalio rengėjai bendradarbiavo su Niujorko Dokumentinių filmų festivaliu. Šio kultūrinio bendradarbiavimo metu buvo puoselėjama Italijos dokumentinių filmų tradicijų sklaida užsienyje. Skaičiuojama, kad iš viso šio festivalio metu žiūrovams buvo pristatyta apie 16 000 įvairių trumpametražių ir ilgametražių kino juostų. 49 - tojo festivalio metu buvo skirtas dėmesys Baltijos šalių dokumentinių kino kūrėjams. 

Lietuvos pristatymą festivalyje remia Lietuvos kino centras ir Lietuvos garbės konsulas Italijoje Enrico Palasciano.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-12-02 11:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media