2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Londone - Gyčio Skudžinsko knyga „Albumas“

2017-09-02
 
 

Rugsėjo 1-30 dienomis Londone (Didžioji Britanija) galerijoje „Seen Fifteen Gallery" vyks paroda „Burning with Pleasure", kurioje pristomos šiuolaikinės menininkų leidinių praktikos. Parodoje surinkta aštuoniasdešimt inovatyviausių ir konceptualiai artikuliuotų pačių menininkų ar menininkų inicijuotų leidybinių platformų per pastaruosius penkerius metus išleisti leidiniai iš viso pasaulio.

Kuratorė ir akademikė Magali Avezou į šią kolekciją įtraukė ir Gyčio Skudžinsko knygą „Albumas". Ši knyga buvo pirmasis lietuviškos meninikų leidibinės platformos „NoRoutine Books" leidinys išleistas 2014 metų vasarą. „Albume" pristatomas to paties pavadinimo G. Skudžisko kūrinių ciklas, kuriame kalbama apie fotografijos ir atminties santykį, eliminuojant fotografijos neverbalinio pranešimo funkciją. Suvokėjui pasiūloma „išvirkščios informacijos" interpretavimo galimybė regint tik laiko slinkties pėdsakus.

Kartu su paroda rengiama konferencija ir dirbtuvių ciklas skirti aptarti bei plėtoti šiandienes menininkų leidybos praktikas. Rugsėjį Didžiojoje Britanijoje pristatoma paroda vėliau persikels į „OffPrint" renginių ciklą Paryžiuje, Prancūzijoje ir į „Artisima" meno mugę Turine, Italijoje.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-09-02 10:55
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media