2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvis solistas sužavėjo Izraelio publiką dainuodamas hebrajiškai

2019-08-12
 
Nerijus Masevičius

Nerijus Masevičius

Jeruzalės baroko orkestro organizuojamame „Vokalinės fantazijos" festivalyje pristatyta nauja ir netikėta Georgo Frydricho Hendelio kūrinio „Estera" interpretacija (dirigentas - David Shemer).
Joje susijungė dvi skirtingos Hendelio oratorijos, kurias kompozitorius sukūrė 1718 ir 1732 m. tai pačiai biblijinei karalienės Esteros istorijai. Kūrinys tapo svarbiausiu ir atidaromuoju festivalio koncertu, kuriame boso partiją atlikti pakviestas vienas talentingiausių Lietuvos solistų Nerijus Masevičius.
Vienas didžiausių Izraelio naujienų portalų juokavo, kad netikėtai pagrindinis istorijos antagonistas Persijos karaliaus patarėjas Hamanas iš perso tapo lietuviu. Unikalu tai, kad oratorija buvo atliekama hebrajų kalba (libreto autorius Jacob Raphael Saraval), kas tapo nemenku, bet įkvepiančiu iššūkiu N. Masevičiui. Jeruzalės baroko orkestro atstovai buvo nustebinti ir sužavėti, kaip puikiai su šia užduotimi susitvarkė atlikėjas iš Lietuvos.
N. Masevičius po koncertų dalijosi įspūdžiais: "Dainuoti hebrajiškai tikrai nelengva, nes tai nėra viena patogiausių kalbų dainavimui. Daug priebalsių ir lietuviams nebūdingų gerklinių "kh", bet po "treniruočių" galiausiai viskas pavyko puikiai ir publika labai gyrė tarimą. Šis oratorijos „Estera" atlikimas hebrajų kalba buvo pirmas atlikimas Izraelyje. Tad labai džiaugiuosi sudalyvavęs tokiame istoriniame įvykyje. Koncertą, kuris vyko Jeruzalėje, tiesiogiai transliavo radijas, tad ratas klausytojų, kurie turėjo galimybę išgirsti šį kūrinį, buvo tikrai labai platus."
Pasaulinė kūrinio premjera įvyko Rygoje, Latvijoje, bendradarbiaujant su Collegium Choro Musici choru ir solistais. Koncertus Jeruzalėje ir Tel Avive praleidusieji turėjo galimybę pasiklausyti koncerto transliacijos iš Jeruzalės nacionaliniu Izraelio radiju KAN. Kviečiame pasiklausyti (nuo 4:40 min).
Nerijus Masevičius (bosas-baritonas) gimė Kaune, J. Naujalio muzikos gimnazijoje mokėsi violončelės specialybės, vėliau įstojo į J. Gruodžio konservatoriją, chorinį dirigavimą. Muzikos studijas tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kurioje baigė chorinio dirigavimo, o vėliau ir dainavimo specialybes. Dainininko repertuare svarbūs tiek senosios operos, oratorijos, kantatos, tiek ir kamerinės muzikos žanrai, taip pat nemažą dalį repertuaro sudaro šiuolaikinės muzikos opusai. N. Masevičius aktyviai koncertuoja tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje.
Projektas paremtas Lietuvos kultūros instituto
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-12 13:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media