2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvos fotografų darbai – tarptautiniame festivalyje Kinijoje

2019-09-21
 
Datonge (Kinija)į vyko iškilmingas penktą kartą surengto tarptautinio fotografijos festivalio „The Power of Image" atidarymas. Lietuva kartu su Suomija pakviestos dalyvauti kaip garbės viešnios.
Organizatoriai pasirinko tris mūsų šalies fotografus: Dovilę Dagienę, Ramūną Danisevičių ir Tadą Kazakevičių. Pastarojo nuotraukų serija „Between Two Shores" pasakoja apie unikaliausią Lietuvos vietą - Kuršių Neriją, apie tarp dviejų krantų gyvenančius žmones, jų ryšį su abiem vandenimis - energijos šaltiniais, senaisiais miškais, visada šalia esančiais gyvūnais, kylančia ir besileidžiančia saule. Ši serija sužavėjo festivalio organizatorius. T. Kazakevičius kartu su kinų fotografu Zhou Yulong ir suomiu Jaakko Kahilaniemi buvo apdovanotas pagrindiniu festivalio prizu - įspūdinga sidabrine taure.
D. Dagienės fotografijos serija „Here Then, There Now" - tai meninis-astrofotografinis tyrimas apie laiko egzistavimą, jo trukmę, žmogaus santykį su dangaus kūnais ir laiku. Nors autorės sumanymas buvo spausdinti mažo formato nuotraukas ant sidabro bromido popieriaus, festivalio organizatoriai jas padidino keliolika kartų, tačiau tai nepakenkė fotografijose skleidžiamai idėjai.
Iš milžiniško R. Danisevičiaus vaizdų archyvo kuratoriai atrinko 16 fotografijų, jų rinkinį pavadino „Outside". Organizatorius sužavėjo fotografo sugebėjimas pastebėti bei užfiksuoti gamtos ir civilizacijos susiliejimus, jo švelnus, optimistinis, kartais lyriškas, kartais ironiškas žvilgsnis.
Pasak Lietuvos kultūros atašė Kinijoje ir Pietų Korėjoje Tomo Ivanausko, šis festivalis galėtų tapti geru pavyzdžiu Lietuvos miestams - daugelis jų galėtų rengti panašius fotografijos festivalius, kviesti fotografus iš kitų šalių, ypač iš miestų partnerių ir taip dalinti vizualinius suvenyrus su mūsų šalies kultūros, gamtos bei istorijos vaizdais. 
Festivalis „The Power of Image" truks iki spalio 7 d. Lietuvos fotografų vizitas kuruojamas Pekino fotografijos galerijos „Three Shadows", bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros institutu bei Lietuvos Respublikos ambasada Kinijoje.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-21 12:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media