2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Didžiausiame Vokietijos „world“ muzikos festivalyje pasirodė „Kamanių šilelis“

2019-07-10
 
Kamanių šilelis Rudolstate

Kamanių šilelis Rudolstate

Tarptautiniame Rudolštato world muzikos festivalyje koncertavo lietuvių grupė „Kamanių šilelis". Sausakimšoje miesto teatro (Theather im Stadthaus) salėje atlikėjai Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas pristatė savo naujausią muzikinę programą.
"Džiaugiamės, kad turėjome galimybę koncertuoti svarbiausiame Vokietijos world muzikos festivalyje, kurio programoje buvo ne vienas mūsų įkvėpėjų. Žiūrovai mus priėmė itin šiltai. Nesitikėjome, kad tarptautinė publika taip entuziastingai ir puikiai kartu su mumis atliks lietuvišką sutartinę. Po pasirodymo buvo išgraibstyti paskutiniai mūsų albumo „Namai" egzemplioriai. Tai buvo nuostabi patirtis", - po koncerto įspūdžiais dalijosi Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas.
Tarptautinis Rudolštato festivalis (Rudolstadt Festival) yra didžiausias ir svarbiausias Vokietijos folk, roots ir world muzikos festivalis bei vienas didžiausių ir svarbiausių šios stiliaus muzikos festivalių Europoje. Festivalis vyksta kiekvienais metais liepos pirmąjį savaitgalį nedideliame Tiuringijos mieste Rudolštate. Nuo 2017 metų jis kasmet sulaukia apie 100 000 lankytojų. Koncertai vyksta senamiestyje ir šalia jo esančiame Heine parke, taip pat bažnyčiose, teatre ir kitose miesto erdvėse. Kiekvienais metais festivalis skiria ypatingą dėmesį vienai šaliai, 2019 metų šalis viešnia - Iranas. Šiais metais čia koncertavo tokie atlikėjai kaip Olafur Arnalds, The Cat Empire, Siba Folk Big Band, Alice Phoebe Lou ir kiti.
Festivalio partneriai - Lietuvos kultūros institutas ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-07-10 13:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media