2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Argentinos “Nemunas” šokių kolektyvas koncertavo Argentinos XX kolektyvų mugėje

2024-02-02
 
Argentinos Berisso lietuvių draugijos "Nemunas" tautinių šokių kolektyvas "Nemunas" pradėjo 2024 metų pasirodymų sezoną pasirodymais Argentinos pajūryje.
Kai už lango spigina saulė ir Pietų Amerikos žemyne karaliauja vasara, sulėtėja visas gyvenimo tempas, tai atostogų metas. Bet nemuniečiai netinginiauja ir vasarą. Argentinos pajūryje Nekočėjoje įvyko XX kolektyvų mugė. Jos koncertuose "Nemunas" pristatė puikius lietuvių tautinių šokių pasirodymus. Ši mugė vyksta daugiau kaip du dešimtmečius ir "Nemunas" atstovaudamas Lietuvą visais metais džiugina tūkstantines minias žiūrovų savo pasirodymais.
Malonu prisiminti, kad Argentinos Berisso lietuvių tautinių šokių kolektyvas „Nemunas" yra paskelbtas laureatu kaip geriausias užsienio kolektyvas už visą artistinę ir kultūrinę veiklą per 50 metų ir apdovanotas „Aukso paukštės" apdovanojimų.
„Nemunas", koncertavo daugelyje tarptautinių šokių festivalių, teatrų scenų ir televizijos studijų, surengė daugiau kaip 700 pasirodymų ne tik po visą Argentiną ir jos provincijas, bet ir Urugvajuje, JAV, Kanadoje, Brazilijoje, Lietuvoje. Tarp labiausiai įsimintinų švenčių, kuriose dalyvavo „Nemumas" - dalyvavimas 2018 m. Lietuvos šimtmečio Dainų šventėje „Vardan tos"Šokio dienoje.
Argentinos Berisso lietuvių draugijos "Nemunas" jaunimo šokių kolektyvas ir suaugusių šokių kolektyvas "Griaustinis" pradėjo puikius metus, kuriuose numatyti pasirodymai tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu. O svarbiausias šių metų įvykis kolektyvų planuojama viešnagė į Lietuvą, dalyvavimas Dainų Šventėje „Kad giria žaliuotų" Šokių dienoje "Amžių tiltais". Pasirodymas Pasaulio Lietuvos tautinių bendrijų „Sujunkime Lietuvą!" koncerte ir smagus koncertinis turas po Lietuvos miestus ir miestelius.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-02-02 12:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media