2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė kolega Stepas Jauga

2013-01-19
 
Sausio 17 dieną, Vilniuje mirė kolega, spaudos ir radijo žurnalistas Stepas Jauga. Jis gimė 1931 metų gruodžio 3 dieną Žemalėje, Mažeikių rajone. Įsigijo aukštąjį išsilavinimą.  Žurnalisto karjerą pradėjo Sėdos rajono laikraštyje „Raudonoji žvaigždė“. Vėliau dirbo korespondentu „Tiesos“ ir „Vakarinių naujienų“ laikraščiuose. Daugiausiai rašė pramonės, ekonomikos temomis.
 
Didžiausią gyvenimo dalį paskyrė radijo žurnalistikai. Jis kelis dešimtmečius dirbo Lietuvos televizijos ir radijo komitete. Buvo Pramonės, mokslo ir technikos skyriaus literatūrinis darbuotojas, vėliau - vedėjas. „Racionaliausias mano darbas buvo TVR Pramonės, mokslo ir technikos skyriuje. Lietuvos ūkį padėjome kurti, o ne griauti. Deja, nepriklausomybės metais sugriauta visa staklių ir elektronikos pramonė, žvejybos laivynas. O nacionaliniam radijui pramonės ir mokslo laidų nebereikia. Darbininkijai dabar neskiriama jokio dėmesio,“ – guodėsi kolega Stepas.
 
Stepas Jauga buvo aktyvus Lietuvos žurnalistų sąjungoje, ne kartą buvo renkamas į LŽS suvažiavimus, išėjęs į pensija dalyvavo Senjorų klubo veikloje. Nuo jaunystės turėjo aistrą - žvejybą. Mes liūdime dėl kolegos Stepo Jaugos mirties.
 
LŽS Senjorų klubas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-01-30 11:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media