2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė žinomas žurnalistas Vytautas Mikuličius

2016-03-14
 
Vytautas Mikuličius

Vytautas Mikuličius

 

Šių metų kovo 14 dieną, eidamas 86-uosius mirė žinomas žurnalistas, ilgametis Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Vytautas Mikuličius.

Vytautas Miluličius gimė 1930 m. sausio 23 d. Kaune, tarnautojų šeimoje. 1954-aisiais baigė Vilniaus universitetą, lietuvių kalbą ir literatūrą. Mokėsi legendiniame kurse kartu su poetais Justinu Marcinkevičiumi ir Algimantu Baltakiu.

1951 metais V. Mikuličius pradėjo dirbti Lietuvos radijuje korespondentu, vėliau naujienų redaktoriumi.  1961-aisiais pradeda vadovauti Lietuvos televizijos studijai. Jam vadovaujant, Lietuvoje prasidėjo kasdienės televizijos transliacijos.

Vytautas Mikuličius yra sakęs, kad okupacijos metais televizija ir radijas stengėsi išlaikyti tautinę savastį ir cenzūra bei šiais laikais neįsivaizduojama politinė kontrolė nesužlugdė jų kūrybinio prado.

1968-1970 metais Vytautas Mikuličius  buvo savaitraščio „Kalba Vilnius" redaktorius.

Daug metų Vytautas Mikuličius vadovavo sąjunginės spaudos agentūros "Novosti" (APN, agenstvo pečati Novosti) Lietuvos skyriui. Jo rašiniai apie Lietuvą buvo verčiami į rusų, anglų, prancūzų, vokiečių, arabų ir kitas kalbas. Jo paruošti informaciniai leidiniai apie Lietuvą per APN išėjo prancūzų, lenkų, vokiečių ir anglų kalbomis.

Velionis buvo aktyvus Lietuvos žurnalistų sąjungos narys. Pastaraisias metais veikė LŽS Senjorų klube.

Lietuvos žurnalistų visuomenė neteko kūrybingo kolegos, gero bičiulio.

Reiškiame nuoširdžią užuojautą Vytauto Mikuličiaus šeimai ir artimiesiems.

Urna su velionio palaikais bus pašarvota laidojimo namuose Nutrūkusi styga" (Ąžuolyno 10, Vilnius) antradienį, kovo 15 dieną nuo 17 val. Urna išnešama trečiadienį, kovo 16 d. 12 val. Laidotuvės Antakalnio kapinėse.

Lietuvos žurnalistų sąjunga

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-03-14 14:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media