2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Seimo nario A. Anušausko pranešimas: "Pervyj baltyjskij kanal" veiklą turi ištirti prokurorai

2013-10-08
 
Seimo narys Arvydas Anušauskas

Seimo narys Arvydas Anušauskas

 

Pasak Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Arvydo Anušausko, daugėja atvejų, kai nebaudžiamai platinama tikrovės neatitinkanti informacija, neigianti SSRS agresiją prieš Lietuvą, ypač kai kalbama apie 1991 metų Sausio 13-osios įvykius.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už viešą pritarimą tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimą ar šiurkštų menkinimą numato baudžiamąją atsakomybę.

2013 m. spalio 4 d. 18.55 val. televizijos „Pervyj baltyjskij kanal" (PBK) laidoje „Žmogus ir įstatymas" buvo menkinami 1991 m. Sausio 13-osios įvykiai, įžūliai išsityčiota iš mūsų tautos kovos už laisvę 1991 metų sausį. Pagal Visuomenės informavimo įstatymą, Lietuvos radijo ir televizijos komisija savo sprendimu ne ilgiau kaip 3 mėnesiams gali sustabdyti licencijos galiojimą, jei licencijos turėtojas šiurkščiai pažeidžia šio įstatymo reikalavimus ar licencijos sąlygas.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas atlikti tyrimą ir nustatyti ar Latvijoje įregistruotas PBK tyčia nepažeidė Lietuvos įstatymų, ar nebuvo iš anksto sutarta sudaryti sąlygas padaryti Baudžiamojo kodekso 1702 straipsnyje numatytam nusikaltimui, t.y. viešam pritarimui, neigimui ar šiurkščiam menkinimui 1990-1991 metais padarytų labai sunkių nusikaltimų Lietuvos Respublikai arba Lietuvos Respublikos gyventojus, ar nėra PBK iš anksto sutarus su trečiųjų šalių atstovais pažeidinėti Lietuvos įstatymus.

 

Kontaktams:

Seimo narys Arvydas Anušauskas

Tel. (8 5) 239 6652

Arvydas.Anusauskas@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-08 08:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media