2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Medžiagą apie TV3 laidą "Savaitės komentarai" prašoma perduoti prokuratūrai

2013-10-08
 
Žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas

Žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas

 

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad vakar,  spalio 7 d. viceministras Rytis Šatkauskas, po spalio 6 d. TV3 laidoje "Savaitės komentarai" parodyto reportažo, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo valstybės tarnautojui, šmeižto  bei nustatyti ir baudžiamojon atsakomybėn patraukti kaltus asmenis.

"Pernai gegužę tuomet konservatorių kontroliuotos Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) paskelbtą kaimo plėtros ir žuvininkystės viešinimo konkursą laimėjo trijų įmonių konsorciumas. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija gavo Lietuvos Respublikos valstybės kontrolės 2013 m. birželio 19 d. raštą Nr. S-(10-2776)-1404 „Dėl audito metu nustatytų dalykų", kuriame rekomenduojama nutraukti sutartį, sudarytą pažeidžiant imperatyvias Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas dėl tiekėjų pasiūlymo vertinimo, arba jos nepratęsti sutartyje numatytą papildomą 12 kalendorinių mėnesių laikotarpį. Atsižvelgusi į šias rekomendacijas ministerija inicijuoja būtinus sutarties pakeitimus, kurie užtikrintų pasirašytos sutarties atitikimą teisės aktams,- teigiama R.Šatkausko prannešime spaudai. 

"Tačiau spalio 6 d. TV3 laidos „Savaitės komentarai" reportaže nurodoma, jog aš reikalavau piniginio atlygio už tai, kad nebūtų nutraukta sutartis su UAB „Antikos stilius", UAB „Virginijaus studija" ir UAB „Gaumina" konsorciumu. Todėl Generalinę prokuratūrą informuoju, jog laidoje pateiktu pranešimu siekiama man padaryti spaudimą t. y. naudojama psichinė prievarta, jog aš kaip valstybės tarnautojas susilaikyčiau nuo teisėtų veiksmų arba atlikčiau neteisėtus veiksmus ir užtikrinčiau, jog su minėtomis įmonėmis sudaryta sutartis nebūtų nutraukta bei nebūtų padaryti būtini pakeitimai. Manau, jog tokiais veiksmais galimai buvo padaryta nusikalstama veika, numatyta LR BK 287 straipsnio 1 dalyje ("Tas, kas panaudodamas psichinę prievartą reikalavo iš valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens atlikti veiksmus ar nuo jų susilaikyti kaltininko ar kitų asmenų naudai") arba 148 straipsnio 1 dalyje ("Tas, kas reikalavo iš žmogaus atlikti neteisėtus veiksmus ar susilaikyti nuo teisėtų veiksmų atlikimo, ar kitaip elgtis pagal kaltininko nurodymą panaudodamas psichinę prievartą nukentėjusiam asmeniui ar jo artimiesiems"). Be to, laidos metu apie mane buvo paskleista tikrovės neatitinkanti informacija, jog aš reikalavau duoti 500 tūkst. litų kyšį, t.y. padariau sunkų nusikaltimą. Manau, jog šiais veiksmais galimai buvo padaryta nusikalstama veika, numatyta LR BK 154 straipsnio 2 dalyje (トTas, kas šmeižė asmenį, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje") ", - teigė Rytis Šatkauskas.

Atsižvelgdamas į tai, žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas paprašė Generalinės prokuratūros pradėti ikiteisminį tyrimą ir nustatyti bei baudžiamojon atsakomybėn patraukti kaltus asmenis.

 

Žemės ūkio ministerija prašo žiniasklaidos ir verslo atstovų pateikti visą turimą medžiagą, apie TV3 laidos "Savaitės komentarai" reportaže minimus faktus, atitinkamoms valstybės institucijoms.

 

Žemės ūkio ministerijos ir www.lzs.lt  informacija

 

Papildoma informacija: tel. (8 5) 2391 014

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-08 09:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media