2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Vilniaus knygų mugėje išskirtinės knygos „Tai Lietuva“ pristatymas

2014-02-18
 
Knygos sudarytoja Danguolė Kandrotienė

Knygos sudarytoja Danguolė Kandrotienė

 

Vasario 20-23 d. - tikriausiai laukiamiausios dienos knygų mylėtojams. Juk būtent šiomis dienomis vyksta Vilniaus knygų mugė. Kiekvienais metais čia susirenka gausybė leidėjų, o akys raibsta nuo naujų leidinių gausos. Kasmet leidyklos siūlo ypatingų leidinių, kurie džiugina skaitytojus ne tik turiniu, bet ir išskirtiniu apipavidalinimu.

Šiemet leidykla „Terra Publica" taip pat pasiruošusi nustebinti savo skaitytojus išskirtine reprezentacine knyga „Tai Lietuva". Pasak leidėjų, tai moderni, pozityviai Lietuvą reprezentuojanti knyga, išsiskirianti įdomiais tekstais, naujausiomis nuotraukomis ir unikaliomis leidybos technologijomis. Pristatomi du atskiri knygos „Tai Lietuva" kalbiniai variantai - lietuvių ir anglų kalbomis. Artimiausiu metu pasirodys ir rusų kalbos variantas.

Knygoje naujausios iliustracijos, žinomų fotografų nuotraukos ir išsamūs žinomų recenzentų teigiamai įvertinti tekstai kuria Lietuvos, kaip modernios ir gilias tradicijas turinčios šalies, įvaizdį. Knygos puslapius puošia 354 iliustracijos, kuriose atskleidžiami Lietuvos pasiekimai, laimėjimai, praeitis ir dabartis. Taip pat pristatoma Lietuvos istorija, kultūra, verslo ir mokslo pasiekimai, Lietuvos sportininkų pergalės, užsienio turistus žavinti gamta, svarbiausi mūsų šalies miestai, etnografiniai regionai ir tradiciniai amatai. Knygą kaip ir mūsų šalį puošia UNESCO įvertinti ir į šios organizacijos paveldo sąrašus įtraukti Lietuvos kultūros reiškiniai bei vietovės.

Knyga „Tai Lietuva" išsiskiria ne tik turiniu, bet ir apipavidalinimu. Knygos viršelį puošia unikalus metalinis herbas - melchiorinis medalionas, dengtas sidabru. Tai Vilniaus arkikatedros bazilikos koplyčioje saugomo Šv. Kazimiero paveikslo aptaiso fragmentas. Knygos viršelis papuoštas ornamentais, sukurtais pagal Valdovų rūmų centrinio įėjimo vartų dekorą - atgimstančią, besikuriančią mūsų šalies istoriją. Visa tai - sena ir nauja - yra kartu, šalia, kaip Vilniaus arkikatedra bazilika ir Valdovų rūmai.

Pakalbinta ledinio sudarytoja Danguolė Kandrotienė pasakojo: „Knygoje sudėta visa tai, ką turime gražiausia, ir tai, kuo galime pelnytai didžiuotis, nes visa tai yra mūsų Lietuva. Tad laikas pradėti didžiuotis tuo, kad esame Lietuviai, tuo, ką esame pasiekę moksle, versle, kultūros srityje".

Taigi, leidykla „Terra Publica" kviečia į knygos „Tai Lietuva" pristaymą vasario 21 d. (penktadienį) 11.00 val. konferencijų salėje 5.3 (LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius). Pristatyme dalyvaus knygos sudarytoja D. Kandrotienė, knygą spausdinusios spaustuvės „BALTO print" pardavimų direktorė Giedrė Šurmaitytė, Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius S. Liausa, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų rinkinių apskaitos ir saugojimo skyriaus vedėjas D. Avižinis ir Vilniaus arkikatedros bazilikos vikaras S. Bužauskas. Renginyje taip pat dalyvaus tekstų autoriai, fotografai, rėmėjai ir partneriai. Renginį moderuos A. Giržadas, žiūrovus stebins šiuolaikinio cirko trupė „Antigravitacija".

Daugiau apie knygą www.tailietuva.lt

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-18 14:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media