2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Poeto Dainiaus Dirgėlos naujos dvigubos eilėraščių knygos „re:plikos/stebėto jo užrašai“ ir jo fotohaigų parodos „Gurkšnis dangaus” pristatymas

2016-09-04
 
Dainius Dirgėla

Dainius Dirgėla

 

2016 m. rugsėjo 6 d. 18.00 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6, Vilnius) įvyks poeto Dainiaus Dirgėlos naujos dvigubos eilėraščių knygos „re:plikos/stebėto jo užrašai" ir jo fotohaigų parodos „Gurkšnis dangaus" pristatymas. Vakarą veda ir Dainių Dirgėlą kalbina rašytojas, poetas, režisierius, aktorius, scenaristas Alvydas Šlepikas.

„re:plikos/Stebėto jo užrašai" - dvipusė, dvinarė poezijos knyga. Vieną jos dalį - „Re: plikos" - sudaro dar nepublikuoti eilėraščiai, o antras rinkinys - „Stebėto jo užrašai" - 2013 metais buvo išleistas elektroninės knygos pavidalu ir įtrauktas į LLTI renkamą kūrybingiausių knygų dvyliktuką.

Dainius Dirgėla poezijos skaitytojų atmintyje pirmiausia iškyla kaip autorius iš poetų sambūrio „Svetimi", XX a. paskutiniajame dešimtmetyje smarkiai drumstusio literatūros vandenis ir sukėlusio nemenką skersvėjį.

Naujoje knygoje būties laikinumo bei kasdienybės absurdo pojūtis išreikštas informacinių  technologijų vartotojams suprantama kalba. Poetas rašo įvairiais stiliais ir žanrais, mėgsta paradoksus, tačiau nuolat sustoja prie vienos temos: žmogus laikinas. Lyrinis „aš" - žaismingai ironiškas, jaunatviškas, nors nebe jaunuolis, melancholiškas, nes jaučia praeinamybę ir atsakomybės naštą.

***

Viskas prasideda nuo akimirkos, nuo įspūdžio kaip akmenuko, kuris pliumpteli į Tavo vidaus vandenis ir paleidžia raibulius, sujudinančius atminties sluoksnius...

Taip į klausimą, nuo ko prasideda haiku, atsakytų poetas ir fotografas Dainius Dirgėla.

Šioje parodoje GURKŠNIS DANGAUS pristatome nedidelę dalį D. Dirgėlos sukurtų fotohaigų (nuotraukos + trieiliai).

Poetas ir fotografas, eilėraščių, haiku ir fotohaigų kūrėjas D. Dirgėla yra Lietuvos rašytojų sąjungos, Pasaulinės haiku asociacijos, gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis" narys, poezijos antologijų „Svetimi" (1994 m.) ir „Svetimi po 20" (2014 m.) bendraautorius, trijų poezijos knygų „Pavojingi žaidimai (1995 m.), „Stebėto jo užrašai" (2013 m.) ir „re:plikos / stebėto jo užrašai" (2016 m.) autorius. D. Dirgėla yra surengęs tris personalines fotografijų parodas (2015 m. ir 2016 m.).

Įėjimas į renginį nemokamas.

Smulkesnė informacija

tel. (85) 2629627;  (85) 2617727;

El. paštas: rasytojuklubas@aiva.lt   

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-09-04 12:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media