2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Vygandas Šimbelis: PANORAMA TIME

2022-04-24
 
Vygando Šimbelio nuotrauka

Vygando Šimbelio nuotrauka

Prospekto galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) iki gegužės 21 d. veiks Vygando Šimbelio paroda „Panorama Time".
Keliauti po pasaulį su sugedusiu fotoparatu - tai iššūkis savaime. Dėl to klajoklis surenka tik sugadintus atvaizdus ir fragmentiškus prisiminimus bei patirtis. Parodoje keliamas klausimas: kaip sugedęs fotoaparatas ir brokuoti vaizdai paveikia jūsų asmenininius ispūdžius ir prisiminimus? Ši paroda yra apie keliones ir atminties kūrimą. Kurie ir patys savaime fragmentuojasi, pasimiršta. Dalį fotografijų tiesiog ištriname. Ištrynimo momentas taip pat susijęs su atminties korekcija. O šioje parodoje menininkas parodo tuos metonimiškus prisiminimus ir istorijas.
Vygandas Šimbelis (g. 1974 m. Panevėžyje) Vilniaus dailės akademijos (VDA) Grafikos meno katedroje įgijo meno bakalauro laipsnį, Fotografijos, animacijos ir medijų meno katedroje - meno magistro laipsnį. 2009 m. VDA Fotografijos, animacijos ir medijų meno katedroje įgijo dailės krypties meno licenciato kvalifikacinį laipsnį (LicArt), humanitarinių mokslų daktaro disertacijos tema: „Žaidimų teorijos ir medijų meno santykis". 2012-2018 m. Karališkajame technologijų institute (Stokholmas, Švedija) studijavo medijų technologijas, interaktyvųjį meną ir dizainą, įgijo daktaro laipsnį, disertacijos tema: „Technologijų žmogiškasis aspektas poskaitmeniniame mene". Karališkajame technologijų institute ir Tyrimų centre „Mobile Life VINN Excellence Centre" (Stokholmas, Švedija) vykdė mokslinius ir meninius tyrimus meno, dizaino ir inovacijų srityje. Dirbo tyrėju ir dėstytoju, studentams dėstė interaktyvaus dizaino ir meno kursus, šiuolaikinio meno praktikos, filmų produkcijos ir postprodukcijos, kultūros vadybos ir kūrybinius kursus.
Projektuose ir parodose menininkas dalyvauja nuo 1996 m. Autorius kuria medijų meno, meno instaliacijų, filmų, fotografijos ir audiovizualinių pasirodymų srityse. V. Šimbelio darbai eksponuoti Europos šiuolaikinio meno bienalėje „Manifesta", Stambulo, Talino, Brazilijos, Barselonos, Niujorko, Atėnų, Monrealio, Bazelio ir kt. meno bienalėse bei festivaliuose; personalinėse ir grupinėse parodose: Lietuvoje, Švedijoje, Kolumbijoje, JAV, Honkonge, Malaizijoje, Pietų Korėjoje, JAE, Prancūzijoje, Nyderlanduose, Latvijoje, Danijoje ir kt. Šiuo metu menininkas gyvena ir kuria Švedijoje.
Lietuvos fotomenininkų sąjungos veiklą finansuoja Lietuvos Kultūros taryba.

 

Prospekto galerijos darbo laikas:
II-V: 12-18 val.; VI: 12-16 val.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-04-24 10:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media