2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Pijaus Ganusausko paroda „Pusiau pabudus"

2024-01-16
 
Pijaus Ganusausko nuotr.

Pijaus Ganusausko nuotr.

Sausio 17 d. (trečiadienį) 17.30 val. Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4) atidaroma personalinė Pijaus Ganusausko paroda „Pusiau pabudus". Paroda veiks iki vasario 17 d.
Pusiau pabudus. Tai yra pereinamoji būsena iš miego į pabudimą ir atvirksčiai. Būnant tokioje būsenoje gali matytis geometrinės formos, atsitiktinės dėmės, linijos. Vaizdai gali būti bespalviai arba labai ryškių spalvų, plokšti arba trimačiai, su perspektyvos įspūdžiu. Vaizdai trumpalaikiai, greitai kintantys, vis dar nepasakojantys nuoseklios istorijos. Nepaisant to, savyje talpinantys sapnui būdingą emocinį turinį, prasmės pojūtį, nuojautą, jog už matomo vaizdo slypi kita erdvė.
„Noriu būti „pusiau pabudęs" gyvenime, vaikščiodamas miške, mieste, matydamas peizažą, žmogaus paliktus objektus, jų kuriamą visumą. Noriu tai bent iš dalies perteikti savo nuotraukomis" - Pijus Ganusauskas.
Pijus Ganusauskas mokėsi M. K. Čiurlionio menų mokykloje, fortepijono klasėje. 2016 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, vaidybos bakalauro ir magistro studijas. Nuo to laiko aktyviai dalyvauja Lietuvos kultūriniame gyvenime: vaidina E. Nekrošiaus, O. Koršunovo, S. Loznicos, A. Špilevojaus ir kitų teatro režisierių spektakliuose. Pastaraisiais metais vaidino kino režisierių M. Kavtaradzės, A. Blaževičiaus, T. Lauciaus filmuose. Groja muzikos grupėse „Homechestra", „Judu". Fotografuoja bei rengia savo nuotraukų parodas. Nuo 2021 m. surengė dvi personalines parodas (MMLAB - paroda „X"; galerija 8 akys ir ausys - paroda „Patirti").
Pijaus Ganusausko fotografijose matomas siekis parodyti lietuvišką peizažą naujai, sąmoningai atsisakant lyrizmo, „švelnios" spalvų paletės. Taip pat niūrumo, „nuobodulio" estetikos. Vaizdas balansuoja tarp skaitmeninės ir analoginės fotografijos, taip kvestionuojant ir su ironija žvelgiant į kažkurios iš technikų pranašumą. Nuotraukose ieškoma meditatyvaus, minimalistinio, ryškios, aiškios kompozicijos, animacijai artimo vaizdo, balansuojančio ties nenatūralumo riba.
Lietuvos fotomenininkų sąjungos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Parodos kuratorė Viktorija Rimkutė
 
Vilniaus fotografijos galerijos darbo laikas:
II-V 12:00-18:00, VI 12:00-16:00
.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-01-18 15:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media