2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: „Fotografai – Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai“ tarptautiniame Bratislavos fotografijos festivalyje

2015-11-06
 
 

2015 metų lapkričio 4 dieną Bratislavoje, Europos fotografijos namuose įsikūrusioje galerijoje, buvo atidaryta paroda „Fotografai - Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai". Paroda eksponuojama jau 25-ajame tarptautiniame festivalyje „Fotografijos mėnuo", ją surengė Lietuvos fotomenininkų sąjunga padedant LR ambasadai Austrijoje. Bratislavos pilyje buvo atidaryta paroda „Šiuolaikinė Baltijos šalių fotografija" kurioje Lietuvą atstovavo Mindaugas Ažušilis. Festivalyje šiemet eksponuojama per 30 parodų pristatančių Slovakijos, Prancūzijos, Lenkijos, Izraelio, Čekijos,Vengrijos, JAV, Slovėnijos, Austrijos, Makedonijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Estijos, Italijos, Bulgarijos ir Lietuvos fotografiją.

Parodos „Fotografai - Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai" atidarymo metu festivalio vadovas ir vedlys Vaclav Macek pasidžiaugė, kad jubiliejiniame festivalyje Lietuvos fotografija pristatoma rinktine paroda kurios autorių gretose yra fotografų kurie ne kartą lankėsi šiame festivalyje ankstesniais metais eksponuodami personalines parodas ar dalyvaudami festivalio portfolio peržiūrose. Ambasadorė Loreta Zakarevičienė pasidžiaugė, kad Lietuvai švenčia nepriklausomybės ir laisvės atkūrimo jubiliejų Lietuvos fotografija ir Slovakijos festivalis tęsia bendradarbiavimą pristatant jau pripažintus ir jaunus autorius. Fotomenininkų sajungos pirmininkas Jonas Staselis paminėjo, kad fotografijų autoriai - Nacionalinės kultūros ir meno premijų laureatai, tai kūrėjai įvertinti aukščiausia valstybės premija skirta menininkams. Parodos atidaryme dalyvavęs vienas jos autorių Romualdas Požerskis nudžiugo, kad į parodos atidarymą atvyko kolegos Vladimir Birgus, Daniela Mrazkova, Peter Kornis, kurių pagalba dar tarybiniais metais Lietuvos fotografija buvo pristatyta tarptautinei fotografų bendruomenei.

Parodoje „Fotografai - Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai" yra eksponuojami 1990-2014 metais premija įvertintų šalies fotografų darbai: Romualdas Požerskis (1990), Aleksandras Macijauskas (1995), Algimantas Kunčius (1998), Antanas Sutkus (2003), Stanislovas Žvirgždas (2004), Vytautas Balčytis (2006), Romualdas Rakauskas (2009), Algimantas Aleksandravičius (2011), Algirdas Šeškus (2014).

„Fotografijos mėnuo" kaip festivalis buvo įkurtas 1991 metais dėka Europos fotografijos namų, įsikūrusių Paryžiuje. Jubiliejaus proga šiais metais Prancūzijos fotografijai yra išskirtinis dėmesys, eksponuojamos Robert Doisneau, Myette Fauchere ir Bernard Plossu parodos. Festivalio metu taip pat vyksta portfolio peržiūros į kurias jau antrus metus yra kviečiamas Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis.

 

Lietuvos fotomenininkų sąjunga

Dėl papildomos informacijos +37062066595

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-11-06 10:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media