2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Kolektyvinė paroda „Vieta ir laikas: Naujoji Vilnia"

2022-06-20
 
Liosa Albrikienės nuotr.

Liosa Albrikienės nuotr.

„Prospekto galerijoje" (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma kolektyvinė paroda „Vieta ir laikas: Naujoji Vilnia". Parodos pristatymas ir susitikimas su autoriais vyks birželio 22 d. (trečiadienį) 17.00-19.00 val. Paroda veiks iki liepos 23 d.
Projektas „Vieta ir laikas: Naujoji Vilnia" siekia meninėmis priemonėmis atlikti ir pristatyti vietos kultūrinį tyrimą, atkreipti visuomenės dėmesį į autentišką, tačiau užmirštą ir socialinėmis dogmomis pažymėtą Vilniaus rajoną, kuriame fiksuojamas didžiausias etninių mažumų skaičius. Naujoji Vilnia nuo seno garsėja savo gamtiniu atotrūkiu, išraiškingu reljefu ir peizažų įvairove.
Dalyvauti projekte, kurio metu numatyta įgyvendinti meninį vietos tyrimą, pakviesti septyni aktyviai veikiantys, žinomi jaunesnės kartos menininkai, fotografai, atminties, vietos ir socialinių temų tyrinėtojai ir siekiama savitai pažvelgti į autentišką, tačiau užmirštą ir socialinėmis dogmomis pažymėtą Vilniaus rajoną, kuris, vaduodamasis iš primetamų nuostatų, pastaruoju metu vis labiau traukia jaunesnių miestiečių dėmesį. Siekiant atkurti laisvą, kūrybingą ir nedogmatišką vietos laikyseną, pasitelkiamas autentiškas menininkų žvilgsnis. Kiekvienam projekto dalyviui suteikiama laisvė pasirinkti savitą tyrimo metodą ir prieigą, atsižvelgiant į asmeniškai vykdomos meninės veikos pobūdį ir vyraujančias kūrybos temas.
Parodos dalyviai: menininkė, fotografė Lina Albrikienė, menininkė, fotografė Rūta Kiškytė, menininkė, fotografė Dovilė Dagienė, žurnalistė, garso menininkė Marielle Vitureau, menininkas, fotografas Klausas Leo Richteris, fotografas Tadas Kazakevičius ir fotografas, fotožurnalistas Artūras Morozovas.
Projektą organizuoja: Greta Zakarevičienė (Dūmų fabrikas)
Kuruoja: Dovilė Dagienė
Remia: Lietuvos kultūros taryba
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-06-23 07:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media