2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: UNESCO siūlosi tarpininkauti diskusijoje dėl LRT

2018-11-28
 
Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija UNESCO yra pasirengusi tarpininkauti ir konsultuoti, ieškant geriausio sprendimo žiniasklaidos reguliavimo klausimais Lietuvoje.
Tokią poziciją LRT generalinei direktorei Monikai Garbačiauskaitei-Budrienei adresuotame laiške išsakė UNESCO generalinio direktoriaus pavaduotojas komunikacijai ir informacijai Moezas Chakchoukas.
„Kaip organizacija, nuo pat savo įkūrimo kovojanti už žiniasklaidos laisvei, pliuralizmui ir nepriklausomumui palankios aplinkos kūrimą <...>, UNESCO galėtų pasidalyti patirtimi, kaip pradėti dialogą tarp žiniasklaidos, pilietinės visuomenės ir atitinkamų institucijų, taikant UNESCO naudojamą Žiniasklaidos plėtros rodiklių metodiką, jei Lietuvos valdžios institucijos to pageidautų", - rašoma M. Chakchouko rašte LRT vadovei.
Pasak M. Chakchouko, Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos viena svarbiausių užduočių - ginti teisę siekti, gauti ir skleisti informaciją bei remti žiniasklaidos nepriklausomumą, garantuojantį spaudos laisvę.
UNESCO raštas - reakcija į LRT vadovės laišką, atkreipiantį tarptautinės organizacijos dėmesį į aplink Lietuvos visuomeninį transliuotoją susidariusią situaciją, Seime rengiantis svarstyti jo veiklą reguliuojančių teisės aktų pataisas.
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-05 10:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media