2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Lietuvos žurnalistai pasauliniame esperantininkų kongrese

2015-08-13
 
A. Antanaitis perduoda naujajam TEŽA pirmininkui A. Šubertui asociacijos vėliavėlę

A. Antanaitis perduoda naujajam TEŽA pirmininkui A. Šubertui asociacijos vėliavėlę

 

Vytautas Šilas,

LŽS Esperantininkų žurnalistų skyriaus narys,

Pasaulio esperantininkų žurnalistų asociacijos narys 

 

            2000 metais Europos kultūros sostine buvusiame šiaurės Prancūzijos Lilio mieste baigėsi 100-asis Pasaulio esperantininkų kongresas. Dalyvių net 2695 iš 82 šalių. Lietuvių - 33. Keturi jų, Lietuvos žurnalistai. Kongreso atidarymo išvakarėse įvyko Prisistatymo mugė, kurioje dalyvavo net 119-os skirtingų interesų organizacijų atstovai. Antai, greta Lietuvos esperantininkų sąjungos stalo įsitaisė Suomijos ir Lenkijos esperantininkų sąjungų atstovai. Pasaulio esperantininkų žurnalistų asociacijos (TEŽA) kaimynai buvo rusų žurnalas "La Ondo" ir leidykla "Impeto".

            Kongreso programa buvo gana įtempta. Antai trečią kongreso dieną,  kai vyko Pasaulio esperantininkų žurnalistų asociacijos (TEŽA) ataskaitos posėdis, buvo svarstoma pagrindinė kongreso tema Kalbos, menai ir vertybės kultūrų dialoge. Tuo pat metu dirbo Afrikos komisija, posėdžiavo, veikė Knygų tarnyba (paroda-pardavimas), vyko Tarptautinės mokslų akademijos (AIS) pranešimas, rinkosi Pasaulio medikų esperanto asociacijos nariai.

            Už TEŽA veiklą atsiskaitė 7 metus pirmininko poste išbuvęs LŽS vicepirmininkas Audrys Antanaitis. Taip pat ir generaliniu sekretoriumi buvęs LŽS narys Vytautas Šilas. Naujuoju 141 narį 42-iose valstybėse turinčios organizacijos pirmininku didžiąja balsų dauguma išrinktas žurnalistikos ekspertas, laisvasis žurnalistas vokietis Alfredas Šubertas. Į valdybą vėl išrinkti A. Antanaitis (vicepirmininku) ir V. Šilas. Asociacijos TEŽA nariai yra ne tik profesionalai, bet ir mėgėjai žurnalistai. Jiems per 2016  metais Birštone kultūros festivalį Baltijos esperantininkų dienos bus surengtas kvalifikacinis seminaras.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-08-13 12:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media