2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Bendrovė „Viasat“ įpareigota retransliuoti TV programą „LRT KULTŪRA“

2016-01-21
 
 

Vadovaudamasi Visuomenės informavimo įstatymo (VIĮ) 33 straipsnio 5 ir 6 dalies nuostatomis dėl privalomų programų retransliavimo, Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) priėmė sprendimą netenkinti bendrovės „Viasat", retransliuojančios televizijos programas per dirbtinį Žemės palydovą, prašymo atleisti ją nuo įpareigojimo retransliuoti televizijos programą „LRT KULTŪRA".  Bendrovė „Viasat" savo prašymą, be kita ko, argumentavo tuo, kad televizijos programa „LRT KULTŪRA" dubliuoja kitą šios bendrovės retransliuojamą LRT televizijos programą, ir tuo, kad televizijos programos „LRT KULTŪRA" didelė sklaida užtikrinama naudojant kitas technologijas.

Priimdama sprendimą netenkinti bendrovės „Viasat" prašymo, LRTK vadovavosi tuo, kad televizijos programos „LRT KULTŪRA" visuomeninė ir kultūrinė vertė yra reikšminga visiems Lietuvos Respublikos vartotojams, taip pat ir bendrovės „Viasat" paslaugų gavėjams, ir ši programa tik iš dalies dubliuojasi kitose bendrovės „Viasat" retransliuojamose LRT programose.

VIĮ įpareigoja Lietuvos Respublikoje paslaugas teikiančius televizijos programų retransliuotojus retransliuoti visas nekoduotas nacionalines LRT televizijos programas - „LRT TELEVIZIJA", „LRT KULTŪRA" ir „LRT LITUANICA". Bendrovė „Viasat" vykdo televizijos programų retransliavimo per dirbtinį Žemės palydovą veiklą, apie kurios pradžią 2015 m. spalio 1 d. pranešė LRTK, pateikdama jai nustatytos formos pranešimą, kaip to reikalauja  nuo 2015 m. spalio 1 d. įsigaliojęs naujasis VIĮ. Iki šio pranešimo pateikimo bendrovė „Viasat" vykdė veiklą Lietuvoje, tačiau nesikreipė į LRTK dėl tokiai veiklai vykdyti tuo metu būtinos retransliavimo licencijos.

LRTK įpareigojo bendrovę „Viasat" pradėti retransliuoti televizijos programą „LRT KULTŪRA" per dirbtinį Žemės palydovą ne vėliau kaip nuo 2016 m. gruodžio 31 d.

 

 

Birutė Keršienė

Patarėja viešųjų ryšių ir užsienio klausimams

El. paštas birute.kersiene@rtk.lt

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-01-21 13:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media