2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Klaipėdos žurnalistai Vilniaus mugėje – su knygomis apie jūrą

2016-02-26
 
 

Mieli kolegos, vasario 27 d. (šeštadienį), 15 val. Vilniaus knygų mugėje, prie Leidybos idėjų centro stendo Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus nariai pristatys savo atsivežtas jūrinės tematikos knygas. Kviečiame pasitikti su šiomis įdomiomis knygomis atvykusius klaipėdiečius, pabendrauti su šių knygų autoriais ir leidėjais. Laukiame Jūsų!

Grupė Klaipėdos žurnalistų, rašančių apie jūrą, yra susibūrę į žurnalistų marinistų klubą „Marinus" (vadovas Vidmantas Matutis). Naujausios klubo „Marinus" knygos - tai žurnalisto Venanto Butkaus knyga „Burėse Baltijos vėjas. Buriuotojo užrašai", V. Matučio, V. Butkaus ir Egidijaus Bacevičiaus parengta knyga „Žvejybos tradicijos Baltijos jūros regione", laivyno bocmano Rimanto Ragaišio knyga „Reisai baltais chalatais".

Adelės Žičkuvienės ir jūrų kapitono Žydrūno Naujoko knyga „Laiškai iš jūros" pelnė Klaipėdos miesto jūrinės kultūros apdovanojimą. Antra šios knygos dalis „Laiškai iš jūros ir į jūrą" pasirodys jau kovo mėnesį.

Klubas „Marinus" išleido vilniečio žurnalisto Arnoldo Čaikovskio knygą „Buriuotojo svajonių paukštė" jau po jo mirties.  Už šią knygą A. Čaikovskio dukrai tėvo vardu skirta Lietuvos žurnalistų sąjungos Mato Šalčiaus premija.

Kitos anksčiau išleistos knygos: tai  jūrų kapitono Eimučio Astiko knyga „Mačiau žaliąjį spindulį. Jūrų kapitono užrašai", R. Ragaišio knyga „Ko bangos nenuplovė?", žurnalistų Gedimino Pilaičio ir V. Matučio parengta knyga „Išplaukusiems ir negrįžusiems - nuo idėjos iki paminklo" .

Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius
Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-02-26 14:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media