2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Spalio 13 d. protesto mitingas ir eisena

2023-10-05
 
Solidarizuodamiesi su visos Europos profesinėmis sąjungomis, protestuojančiomis prieš gresiantį griežtą taupymą ir atlyginimų „įšaldymą", trys profesinių sąjungų centrai (LPSK, „Solidarumas", Respublikinė jungtinė profesinė sąjunga) rengia protesto akciją Vilniuje.
Pastaruoju metu Visoje Europoje augantys įmonių pelnai, dividendų sumos, kas prisidėjo prie infliacijos kilimo, muša rekordus, tuo tarpu darbo užmokestis nekyla taip sparčiai. Maža to, Europos centrinio banko keliamos palūkanų normos skurdina tuos, kurie yra priklausomi nuo paskolų, kai tuo tarpu bankai generuoja fantastiškus pelnus.
Be to, esame gąsdinami, kad ateina sunkūs laikai, bus įjungtas griežto taupymo režimas.
Ypač kenčia viešasis sektorius, be viso kito dar ir purtomas įvairių reformų, kurios be investicijų į žmones, atneš tik dar didesnius krūvius darbuotojams. Nieko nedaroma su nesąžininga mokesčių sistema, kai daugiausiai sumoka dirbantys žmonės, o šimtatūkstantines ar net milijonines pajamas gaunantieji mėgaujasi mažais mokesčiais ir net jų bando visaip išvengti.
Dėl to kenčiame mes visi, negaunantys prieinamų švietimo, sveikatos apsaugos, socialinių, komunalinių, susisiekimo paslaugų. Nors ir sąžiningai mokame neproporcingai didelius mokesčius, turime už būtiniausias viešąsias paslaugas mokėti vis daugiau ar „prisimesti" papildomai.
Tik visuotiniu pasipriešinimu galime valdžiai parodyti, kad nenorime visada būti tik atpirkimo ožiais, kurie gali pakentėti, kai 1 proc. turtingųjų toliau lobsta.
Kviečiame visus į protestą spalio 13 d., 12 val. Renkamės Katedros aikštėje, triukšminga eisena patrauksime link Seimo, kur bus mitingas.
Reikalausime:
didesnių atlyginimų,
mažesnių darbo krūvių,
mokesčių teisingumo,
prieinamų viešųjų paslaugų!
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-10-05 12:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media