2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Skelbiamas Medijų remimo fondo direktoriaus viešasis konkursas

2023-09-20
 
Rugsėjo 13 dieną Juridinių asmenų registre įregistruota viešoji įstaiga - Medijų rėmimo fondas.
Fondą įsteigė Lietuvos Respublikos valstybė, atstovaujama Kultūros ministerijos, Visuomenės informavimo etikos asociacija ir Kultūros periodinių leidinių asociacija, rugpjūčio 25 d. pasirašiusios Medijų rėmimo fondo steigimo sutartį.
„Naujasis fondas nuo kitų metų pakeis Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą ir konkurso būdu pradės administruoti valstybės biudžeto lėšas, skiriamas viešosios informacijos rengėjų, skleidėjų projektams ir veiklai, taip pat žurnalistų stipendijoms. Medijų rėmimo fondas užtikrins platesnį žiniasklaidos srities projektų spektrą ir gebės aktyviau spręsti šiandienius žiniasklaidos sektoriui kylančius iššūkius. Naujas žiniasklaidos rėmimo modelis būsimajam fondo vadovui suteiks istorinę galimybę pradėti darbus gausesniame, atviresniame fonde. Tikimės, kad vadovas gebės suburti profesionalią komandą, užtikrinti skaidrumą, atskaitomybę bei įgyvendinti įstatymo ir steigėjų keliamus ambicingus tikslus, kurie leis padaryti esminį proveržį medijų rėmimo srityje", - sako kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius.
Visuomenės informavimo įstatyme nustatyta fondo misija - remti visuomenei ir valstybei reikšmingo, kokybiško, etiško ir politiškai neutralaus visuomenės informavimo priemonių turinio kūrimą, sklaidą ir viešosios informacijos rengėjų ir (ar) skleidėjų veiklą; fondo tikslas - siekti žiniasklaidos pliuralizmo, nuomonių ir tautinių kultūrų įvairovės, socialiai reikšmingos, kultūrą skatinančios informacijos prieinamumo visuomenėje, įskaitant asmenų su negalia informacinį prieinamumą, teikiant valstybės paramą viešosios informacijos rengėjams ir (ar) skleidėjams, užtikrinant racionalų ir pagrįstą valstybės lėšų panaudojimą.
Įvykusiame pirmajame fondo visuotiniame dalininkų susirinkime nuspręsta patvirtinti fondo direktoriaus viešojo konkurso nuostatus ir paskelbti konkursą į fondo direktoriaus pareigas.
Pretendentų dokumentai bus priimami 15 darbo dienų nuo konkurso paskelbimo, t. y. iki spalio 10 dienos.
Kontaktinė informacija:
Tel. 8 608 45993
El. paštu mrf@lrkm.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-09-20 11:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media