2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: SVEIKI, SULAUKĘ NAUJŲJŲ – 2019 – KIAULĖS METŲ !

2018-12-31
 
2019-ieji pagal Rytų kalendorių yra Kiaulės metai. Pirmiausia žinokite, kad Kiaulės metai Lietuvoje, pagal Kinų Saulės kalendorių, prasideda 2019.02.04 17:41 val. Vilniaus laiku. Taip, kad kas nesuspės juos pasitikti gruodžio 31-ąją vidurnaktį, laisvai dar gali suspėti juos sutikti net vasario mėnesį. 
Kiaulė - ne tik rausvas, apkūnus naminis gyvūnėlis, bet ir praktiška, veržli, nekaprizinga, tačiau žinanti savo vertę asmenybė.. Sakoma, kaip sutiksite naujus metus, tokie jie ir bus. Todėl baltą gyvenimo lapą būtina atversti pagarbiai, atsižvelgiant į tų metų simbolį ir jo interesus. Kaip pagerbti šį simbolį ir tinkamai sutikti 2019-uosius, kad jie būtų sėkmingi?
Kaip sutikti Kiaulės metus? Kiaulė - dvyliktas kinų Zodiako ženklas, priskiriamas In (moteriškosios energijos) grupei. Kiaulaitė, kaip ir jos metais gimę žmonės, yra linksma, bendraujanti, nuoširdi, empatiška, lengvai prisitaiko. Ji mąsto optimistiškai, greitai nenuleidžia rankų. Ryžtas siekiant tikslų tiesiog neįtikėtinas, nors pakliuvus į bėdą gali elgtis karštakošiškai ir neapdairiai. Visgi pasitikėjimą savimi atgauna labai greitai. 2019 metų simbolis mėgsta širdingus, darbščius ir patikimus žmones, kurie nebijo naudotis suteiktomis progomis, esant reikalui kovoti už save. Kiaulė gana temperamentinga, tačiau nemėgsta ginčų, barnių. Visgi dirbant jai nestinga kantrybės ir valios. Savo tikėjimu ir darbštumu geba įkvėpti aplinkinius. Kiaulės iš tolo užuodžia pinigus ir randa būdų, kaip jų uždirbti.
Santykiuose su aplinkiniais kartais būna pernelyg naivi, todėl nukenčia. Pasimokiusi atsargiau renkasi su kuo bendrauti, galiausiai suformuoja nedidelį, bet patikimą bičiulių ratą. Kiaulė romantiškuose santykiuose skatina elgtis entuziastingai, lepinti partnerį (-ę) dovanomis ir staigmenomis. Ji puikiai perpranta mylimo žmogaus emocijas, geba į jas tinkamai reaguoti.
Galvodami, kur sutikti 2019 metus, turėtumėte išlaisvinti savo fantaziją. Kitų metų globėja mėgsta tiek komfortišką ir jaukią šventę namuose, artimųjų apsuptyje, tiek nutrūktgalvišką vakarėlį mieste arba kelionę su daugybe draugų. Svarbiausia, kad sutikdami ateinančius metus nebūtumėte vieni, liūdnai nusiteikę. Nauji metai - nauja pradžia, todėl turėtumėte žiūrėti į juos pozityviai, nesvarbu, kur būtumėte ir ką veiktumėte. Juk ko lauksite, tą ir turėsite.
Kaip papuošti namus? Kokios Naujųjų metų sutiktuvės be papuoštų namų? Kiaulė mėgsta komfortą, todėl į tai būtina atsižvelgti dekoruojant namus. Tegul papuošimai būna žavingi, tačiau kartu netrukdo patogiai jaustis erdvėje. Šiais metais derėtų puošti ne tik Kalėdų eglutę, bet ir visus namus. Žvakės, kaspinai, šventiniai vainikai ir kitos dekoracijos puikiai derės net buitiškiausiose namų vietose, pavyzdžiui, virtuvėje, vonios kambaryje. Tegul šventinė nuotaika lydi visur! Tiesa, papuošimai turėtų būti kokybiški, o ne menkaverčiai ir pigūs niekučiai, nes 2019 metų globotoja mėgsta kokybę, o ne kiekybę. Jai patinka prabanga, todėl labai tiks auksinės spalvos dekoracijos. Be to, tai viena sėkmingiausių ateinančių metų spalvų. Ją galima papildyti geltona, raudona, balta ir, žinoma, žalia spalvomis.
O koks turėtų būti šventinis stalas? Šventinis stalas turi būti įvairus, bet su vaišių kiekiu nereikėtų persistengti. Geriau turėti mažiau, bet įvairesnio maisto. Kiaulę pamaloninsite ant stalo paserviravę mėsos ar žuvies. Taip pat pageidautina ruginė duona, grūdai, riešutai - juos reikėtų patiekti kaip atskirus patiekalus. Maistą rekomenduojama puošti šviežiais žalumynais, uogomis, vaisiais. Visa tai suteiks gyvumo, šventiškumo. Ant stalo turėtų būti apelsinų, nes tai - sėkmės, turto, pilnatvės simbolis. Jų galima pridėti visuose namuose - skleis malonų šventinį aromatą. Jeigu galite ant stalo padėti ką nors išskirtinio ir prabangaus, puikiai tiks triufeliais gardintas patiekalas - kitų metų sergėtojai tai lyg delikatesas. Jei triufeliai jums per brangūs, tiks visi miško grybai.
Ką apsirengti sutinkant 2019 metus? Negana papuošti namų, paruošti gardžių vaišių - per šventes ir patiems norisi atrodyti ypatingai. Kiaulė savo įvaizdžiui skatina skirti daug dėmesio. Jei turite drąsos, savo garderobą galite papildyti aukso spalvos drabužiais. Jei jums to atrodo per daug, bent pasipuoškite auksiniais aksesuarais. Puiku, jei auksą derinsite su deimantų spindesiu. Kuklesnei šventei šį brangųjį metalą galima derinti su natūraliu medžiu - neįprasta, bet labai įdomi kombinacija. Jeigu toks tviskesys ne prie širdies, auksą galima keisti geltona spalva. Ji gali būti tik akcentas, o ne sudaryti aprangos pagrindą. Šventiniam įvaizdžiui labai tinka ir žalia, derinama su įvairiais uogų tonais, švelni pilka ir didinga balta spalva. Apskritai nereikėtų savęs riboti, galima sukurti labai turtingą, įspūdingą įvaizdį. Žinoma, nereikėtų pamiršti gero skonio ir vakarėlio aprangos kodo. Daugiau dėmesio vertėtų skirti ir makiažui, nes Kiaulę norėtų, kad visi būtų ryškūs. Todėl pageidautina ir drąsi, intriguojanti šukuosena, ryškūs plaukų aksesuarai. Bendras įvaizdis turėtų aiškiai parodyti, kad dalyvaujate neeilinėje šventėje - juk pasitiksite Kiaulę, kuri bus ateinančių 2019 metų šeimininkė.
Ką dovanoti? Kokios šventės be dovanų? Žinoma, šiais metais tinka viskas, kas susiję su kiaulės simbolika. Tikima, kad daiktai su metų simboliu pritraukia sėkmę. Kiaulė tai pat mėgsta praktiškas, prabangias dovanas, viską, kas susiję su pramogomis ir grožiu. Ką konkrečiai pasirinkti, priklauso nuo žmogaus, kuriam dovana bus skirta. Juk 2019 metų šeimininkė moko dėmesingumo, pažinti ne tik savo, bet ir artimųjų poreikius. Svarbu skirti dėmesį ne tik pačiai dovanai, bet ir jos įpakavimui. Jis turėtų atrodyti prabangiai ir įspūdingai. Tinkamos visos sėkmingos metų spalvos: auksinė, geltona, raudona, žalia.

 

Liaudyje paplitę prietarai, susiję su kiaule:
* Jei kiaulė pereina kelią - blogas ženklas, diena bus nesėkminga. Čekijoje ir Rusijoje taip pat buvo tikima, kad susitikimas su kiaulėmis pranašauja nelaimę.
* Jei kelią pereina paršavedė su paršeliais, - sėkmės ženklas.
* Jei kiaulė bėgioja aplink kiaulidę įsikandusį šiaudų, laukite audros.
* Jei kiaulė žviegia, - mirtis jos savininko šeimoje.
* Jei žvejas sutinka kiaulę eidamas prie valties, ištiks labai didelė nelaimė. Turėti kiaulės uodegą laive - nesėkmė.
* Jei kiaulę paskersite pirmadienį, jos mėsa verdama smirdės ir reikiamai nepasisūdys.
* Jei kiaulei sušersite alksnio šaka, gyvulys iškarto nugaiš.
* Jei nėščia moteris palies konservuojamą kiaulieną, mėsa suges.
* Jei suvalgysite kiaulės smegenis, tai privers jus gerbti kitų paslaptis.
* Buvo tikima, kad kiaulės kraujas gydo karpas. Karpas dar galima išsigydyti, patrynus jas kiaulės lašiniais.
* Patrynus vaiko galvą į kiaulės nugarą, jis pasveiksta nuo kiaulytės.
* Kiaulės sudegintų kaulų pelenais trindavo dantis, kad juos sustiprinti.
* Kiaulės kepenis duodavo valgyti įkandus žvėrims, o šlapimą - sergantiems nuomariu.

 

Parengė Jonas Paulauskas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-31 10:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media