2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Kultūros ministrui Šarūnui Biručiui įteiktas „Lietuvos šviesuolio 2013“ apdovanojimas

2013-10-31
 
Kultūros ministras Šarūnas Birutis

Kultūros ministras Šarūnas Birutis

 

Kultūros ministrui Šarūnui Biručiui įteiktas Japonijos ambasados Lietuvoje ir M. K. Čiurlionio labdaros ir paramos fondo apdovanojimas - „Lietuvos šviesuolis 2013".

"Esu maloniai nustebintas ir nuoširdžiai dėkingas Japonijos ambasadai, Čiurlionio fondui už garbingą apdovanojimą tokiu gražiu, prasmingu ir įpareigojančiu reikšmingiems darbams pavadinimu - „Lietuvos šviesuolis 2013"", - apdovanojimo ceremonijoje sakė kultūros ministras Š. Birutis.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje surengtose iškilmėse apdovanojimą kultūros ministrui ir kitiems nominantams -M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams" valdybos pirmininkei Rasai Kubilienei, Lietuvos diplomatui, ambasadoriui Dainiui Kamaičiui, miškininkams Vytautui Daukševičiui ir Stasiui Bairašauskui  - įteikė Japonijos ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi ir M. K. Čiurlionio fondo atstovai.

Ministras renginyje džiaugėsi aktyvia M. K. Čiurlionio fondo veikla. Fondo organizuojami labdaringi renginiai aplankė daug Lietuvos kultūros centrų ir švietimo įstaigų, visuomeninių erdvių, vaikų globos namų, specialiųjų mokyklų, ligoninių.

„Ypač svarbu, kad viena iš Fondo veiklos krypčių - moksleivių kultūrinės edukacijos diegimas švietimo sistemoje. Šiuo metu kultūros politikos vienas svarbiausių prioritetų - kultūros edukacija, kuri turėtų užauginti gabius, kūrybingus ir aktyvius jaunuolius. Fondas rengia teatrinių koncertų ciklą "Augame su Čiurlioniu"  mokyklose, vaikų globos namuose ir siekia gaivinti sustabarėjusias mokymo programas, moko šiuolaikiškai pažvelgti į istoriją, nacionalinę kultūrą, kartu plėtodama ir tarptautinius projektus. Tai yra didelis ir labai svarbus darbas, kultūrinė investicija į Lietuvos ateitį", - sako Š. Birutis.

Gausiai susirinkę iškilmių svečiai klausėsi Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir japonų kompozitoriaus Toru Takemitsu kūrinių, kuriuos atliko pianistai Paulius Rudokas ir Paulius Matuzas, fleitininkė Edita Mikantavičiūtė ir ansamblis „Sinestess".

Kasmet teikiamą „Lietuvos šviesuolio" apdovanojimą yra pelnę apie keturias dešimtis šviesiausių kultūros, meno, mokslo, diplomatijos asmenybių. Laureatams įteikiamos Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinių sukurtos taurės „Rex", padėkos ir skiriamas išskirtinis talentingų atlikėjų koncertas. Laureatai taip apdovanojami nuo 2007 metų.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-31 09:47
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Vytautas

2013-11-02 10:45

Sveikiname kultūros ministrą. Tikėkimės, kad jis ir žurnalistų nepamirš.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media